Torsdagskväll 31/1-08

Godkväll,Idag har Lina varit på kontrast röntgen,för att dom ska se hur det rinner genom magsäck å tunntarm.
Det har tagit upp ganska mycket av dagen,första röntgen vart inge bra så dom fick göra om.
Men vi vet inte än hur det såg ut,men får hoppas det såg bra ut.

Allt annat är bra,så hon sa själv idag att hon skulle upp å stå i morgon,har varit så mycket nu dom här sista dagarna
så hon har varit helt slut.
Så rehabiliteringen har kommit lite åt sidan,tyvärr.Men i morgon skulle det vara rätt lungt i övrigt så då skulle hon
sätta sig å ställa sig.DET ÄR BRA.

God Natt alla/Kram Mamsen

torsdag 31/1

hej,
   
I tisdags åkte jag lastbil från gävle, börja åka kl, 18:00 va framme 03:00. kl 2 ringde Lina, och tyckte att jag o pappa skulle komma upp o hejja på na.

Vi gick upp och hon låg och sov men vaknade ganska lätt och va glad o så. 

Nu har sköterskorna börjat slappnat av också och backat lite, så Lina har kunnat börjat slappna av, som igår tillexempel så tog dom bort lite sladdar och så som inte behövdes tex ekg, andnings grejjen på fingret, så nu är det inte många slangar inte.  Jag vet inte om jag har sett henne se så här frisk ut på senaste året, gulheten i ansiktet/ögonen har gått ner tycker jag, så de är skit kul.

Hon ska börja få äta lite också sakta men säkert, igår fick hon äta lite fil, så får hon dricka lite näringsdryck.

På en civa avdelning skulle ja tro att de är en slags regel på att det måste va personal inne i salen, men igår sa sköterskorna "vi sätter in en larmknapp så kan ni få vara själva"  för vi behöver inte övervaka dig du är så pass frisk typ. så igår va vi mycke själv på rummet. Och det planeras att byta avdelning snart.

Igår vid 18 tiden kom mamma och elin hit med tåg också, Lina har saknat elin en massor, och elin han ju aldrig va med när hon väcktes, så dom satt där tills kl 24 eller nått igår, men nu ligger dom o snarkar som jadu, öronskador får man iaf.

nu ska väl jag och pappa glida upp och hojta till. Dom skulle in o ta prover i tarmen idag,

/danne

Op nu "justeringar"

Sov sött, jag lät hon vara, halv 10 ringde dom att det var lite försenat, typ 11 vart det dags, hon ville ha mig med och det gick för sig tills hon somnat.
Knalla med säng å ställningar till annan avdelning, ca 10 pers som prata å dona, dom funderade på att flytta hon till op-bord men nån sa att de gör vi när hon somnat i så fall, de va ett bra förslag sa lina, dom mumla om att koppla loss slangar till infarten dom ska ta bort å koppla på i den som ska vara kvar, men nån sa att de gör vi när hon somnat, de va ett bra förslag sa lina, skitbra tänkte jag.
Att man lyckas få 10 olika (narkos, kirurger etc) att vara så humana å justa samtidigt! Allihopa!! Är så man blir rörd.
Gustav dök upp å såg 8 år yngre ut, välbehövd vila han haft kan jag tro.

Tjej född 85 presentera sig som studerande till sköterska å fråga om hon fick se på? Lina svara nää du får stå utanför,, ja bara skoja. Dom surra om sandviken å vare va.

Hon fick masken att somna in med och sa nått som lät som ginseng? Va sa ja? Hon löft masken å sa SES SEN, tvätta örona! Ja skratta å sa de lät som du beställde kinamat eller typ ginseng.
Åhh va ja e hungri sa hon, vill ha kinamat. Sedan vart de nå svammel innan hon somna.

Gick till villan å käka, robb spelar skate (ovanligt:)

Så typ 11,40 började dom dona.


Just ja, hon hade ont i högerarmen när hon vaknade, dom ska ev, röntga den i dag.
Hennes billerubin var på 150 å crp 17.
Man gav en extra tablett på morronen (imunförsvars-sänkare) var det lågt i henne eller varför sa ja, näe de är bara att hennes lever mår så bra att den pallar de så dom passar på typ sa sköterskan.

Vi går väll upp snart å hänger i korridorerna tills hon dyker upp.

Tisda morgon

Ringde in 6 allt va bra.
Går dit till 8, ca 10 är det planerat att hon tas till op, slangen som kom ut av misstag som man "matar" tunntarmen med ska sättas tillbaka och tanken är att den inte ska gå ner genom näsan utan att man lägger den ut via magsäcken.
Hoppas det funkar så att hon slipper ha slang genom näsan.

På hennes högra sidan av halsen har hon några slangar som går ner (tror dom satt dom för att kunna köra dialys om det skulle gått dåligt initialt,) den blomkvasten ska tas bort är tanken. 

När det är gjort har hon inte många slangar att hålla rätt på längre.
Tror hon kommer våga slappna av mer då, och våga röra på sig mer utan att vara på helspänn.

Försökte köpa handspegel i går, hittade ingen men dom fick fram en på CIVA, hon ser så frisk ut i ansiktet så jag ville hon skulle se sig själv.

Bad henne även bita ifrån ännu mer om det behövs, ta inge mer skit, diskutera inte, bit ifrån.

Dom borde införa på kanske alla avdelningar men i vart fall på en Intensivvårdsavdelning att varje morgon fråga patienten hur mycket personlig integritet har du i dag? 0=ingen alls och 10=som i vanliga livet.
Ja menar att ena dan är du halvdö och tillåter dom att göra vad som helst med dig =0, men efter en vecka när du mår bra så kanske du vill att dom i vart fall frågar dig innan dom drar av tröjan och klämmer dig på magen =7.
Lina skulle varit en 10a dom senaste ca 10 dagarna men har behandlats som hon vore en 5a.
Hon ska behandlas på samma sätt som hon skulle behandlats om dom mött henne på en restaurang eller på bussen men det har man svårt för/är ovan vid på en Intensivvårdsavdelning i synnerhet.

Nåväl, vill få lite ilska ur systemet innan jag går upp så jag inte smittar av min ilska på henne.

Hon är för djävla frisk just nu, inga problem alls på flera dar nu, tarmkoll-snubbarna gjorde nästan vågen över hur fin den såg ut i går, jag såg klar skillnad motför tidigare på färgen + att ögonvitan är som på alla andra nästan och frisk ansiktsfärg.
Gäller bara att få henne att hajja hur bra det ser ut och att det är nära nu att komma bort från integritetssänkaravdelningen.

Lina ringde mig =)

Hej alla!! Skulle bara tala om att idag ringde Lina å fråga när vi skulle komma ner,hon längtade efter Elin =).
Elin åkte ju hem för att gå i skolan innan hon väcktes ut respiratorn,så vi åker ner snart vi =).
Hon talade om att alla slangar hon har på högra sidan av halsen skulle tas bort nu snart,HÄRLIGT!!!!.
Hejja Lina!! Du är så duktig!!, å det är bara bra att du har lite humör,. ingen fara det inte,du måste få säga ifrån om
det är något du tycker är fel.
Det här kommer att gå så jättebra,vi älskar dig så mycket!!

PUSS PUSS/Mamma,Danne & Elin

Ser bra ut =)

Lelle ringde mig,nu på förmiddagen,dom har varit in med kamera igen.
I början såg dom ingenting det var bara grumligt,försökte ställa in kameran å greja,men nepp.
Så ena läkare gick å satte sig för att skriva en remiss till röntgen tror jag det var,men då börjar kamera doktorn
hojta.
Nu ser jag,det ser ju jättefint ut!!! PUST
Lelle får väl skriva mer sen,bara att ni får se nu, att det såg jättebra ut i tarmen med kamera. =).

Kram Mamsen

lördag

kom upp till carro igår runt 10 tiden  (jo, ja ska erkänna att ja somnade om några ggr innan ja  äntligen kom upp på CIVA) hon va på bra humör och vi han snacka lite skit som vanligt, efter 20 min kommer sköterskor, narkosläkare och allt va gudarna heter, och säger att de ska opereras och grejjs(men allt dehär har ni ju redan läst om)
vi kila upp där efter op och hon va lite nere, hade ont i halsen och va lessen över att slangen i näsan va borta, efter allt me girafftanter och sånt sattyg somnade hon, ja satt kvar där och frågade "sover du ,har du ont, drömmer du?" när hon rynka på näsan eller visa tänderna, hon svarade med ett mummel då och då, kollade upp när man klappa henne på pannan, men mästadels sov hon.

runt 8 på kvällen kom lelle med mat så ja stack ner till villan och kasta i mig kinamat, runt 9 ringde lelle och funderade om ja tappat bort mig, då hade carro vaknat och frågat efter mig, hon va välle säker på att virrpannan (alltså jag) tappat bort mig på sahlgrenska, "hon hittar ju knappt till bussen från mig och den ser man från porten" hehe söthjärtat :)
så ja kasta på mig munkan, skor och sprang upp, lelle mötte mig vi sidoingången, tog en cigg och tänkte ut en plan vi skulle säga när vi kom upp , vart ja hade vare, jag tyckte att vi skulle säga att de hade låst in mig och att jag fått en fin vit tröjja, (vilket carro absolut skulle gått på) men de tyckte inte lelle, så vi bestämde oss för att säga att ja tappat bort mig på samma våning , men i den andra delen av huset..

när vi kom upp började lelle myta för full hals och när carro frågade "alvarligt? va du där "
sa ja "nej" för ja vet att man inte ska ljuga när man har dåligt minne vilket ja har, och ja ska erkänna att ja skulle lätt kunna tappa bort mig på sjukan :P

iallafall, efter en halvtimme/timme gick rob och lelle, jag stannade kvar, satt där och snacka skit, måla nagelbanden med olja på både mig och carro, och uppdaterade henne på allt skvaller som hänt de tre senaste veckorna på hemmaplan, (tror att de kan vara skönt att höra nått annat än bara sjukhus prat hela tiden,) sen började både hon och ja drömma oss bort till den dagen hon kommer ut från sahlgrenska som en hel och frisk människa, hur skönt de skulle bli att kunna följa med igen, sitta på gräsmattan i bourlongen och bara slappa, eller åka iväg på en roadtripp, hon verkade gladare då än va hon va gången innan jag va där.

hon va lite lessen att vi inte hade kunnat åkt rullstol och sånt, men de kommer, hon e så jekla stark den där bruden, och ja blir så stolt över henne att hon klarat sig såhär långt.


Satt upp ca 14.00

Martin (sketabra snubbe) ja å nåra till baxa å dona så hon satt upp.
Tror att oron över att stygnen på magen ska spricka upp stressar henne och att det är den stora boven ihop med ovana+nyopererad+lågt blodtryck och som gör att hon efter minst 5 minuter vela lägga sig i sängen.
Så nått trixa på gördel+ställa sig+sättas ner i fåtölj med hjul vart det inte.

Men ett steg i taget, hon opererades ju i går! Så skitbra å starkt jobbat lina.
En lite väll ivrig sköterska fick en skopa av henne hehe, när lina svarat  att, Jag gör det själv och sköterskan var där och pillade i alla fall så sa hon Jag är jag eller hur? Låt mig va om jag sagt att jag gör det, ja menar allvar, ja kastar nå hårt i huve på dig, ja skojar inte.

Efter sängkantssittningen vart det vägning (ökat 2kg) och dom passade på att bädda rent etc.
Sedan fick hon lite näring via munnen och man "stänger magen" i 4 timmar, så passar hon på att sova lite.
Vid 20.00 stängs magen igen i 2 timmar för att imunförsvars-sänkar-pillren ska få komma henne till godo.
Får se om hon hinner göra nått däremellan.

Nu är Nancy hos henne till 21.00. När hon kom sa jag att va bra du kom, nu kan vi gå å lägga oss (hon är så bra och hajjar å så att vi kan slappna av,) skulle hon jobba dygnet runt så skulle jag kunna åka hem å jobba om jag viljat det vill säga, nu varken vill eller kan jag.
Som tur är så har hon några sådana guldkorn, men det är ju typ 200 personal har dom själva sagt så det varierar.

Nu kommer Gustav tillbaka i morgon från 3-dagars semestern, det känns bra.

Söndag 10.00 27e

I dag ser allt bra ut, även vädret!! Varken regn eller storm!
I går kväll var allt lugnt Anna var där några timmar.

Inget är planerat i dag.

Hoppas på rullstolsrally.

Hon har varit vaken 1 timma och väntar på oss, robb gick nyss upp.

Bara att hoppas att inget inträffar så hon får komma ut från rummet.

Lördag 17.00 26e

Efter en stund kom girafftanterna (röntgen med apparat som är målad att föreställa en giraff) 90% av all röntgenpersonal tycks jobba på ting, dom har nog inte timlön tror jag. Dom har nog en fast summa per patient. :)
Och om patienten har nått önskemål eller ber dom ta det lugnt då slår dom över till dövläge och stressar på än värre.

Jag tror dom inte pallar att ha en patient som överhuvudtaget pratar med dom.
Så självklart gjorde dom illa henne och fick henne att grina.

Jag/vi har sett att nästan all personal på CIVA är bra  eller  skitbra.
På avdelning 20 dit hon ska efter CIVA är  bra eller skitbra.
Det är externa avdelningar som ställer till det.

lördag 16.00 26e

Lina ligger och sover nu, anna va där uppe när pappa ringde, han va ute o rökte. Klockan va då 15:17

Hon var ledsen för att dom hade bytt en av ingångarna på halsen utan att berätta som dom har drop/tar blod ifrån.
Hon mena på att de hade vart lugnt om dom bara hade sagt innan att dom skulle göra det, men eftersom dom inte sa nått så blev hon ledsen och arg, och dom bytte mot en som är smalare tror jag, men snacket har gått att dom ska ta bort den där helt så Lina fattar inte varför dom böt den.

Dessutom så hade slangen som går ner i näsan genom magsäcken och tolvfingertarmen sen ner i tunntarmen, åkt ur av misstag  så nu måste hon va me att dom lirkar ner en slang från näsan ner till tunntarmen inte kul för henne, hon tycker det är jobbigt nog att bara ha den där. Utan den kan dom inte mata tarmen heller.

Drygt att sånt här händer, hade det inte hänt så hade väl hon och Anna vart på rullstols rally nu istället för att ligga och sova.

/danne

Op är klar, gick bra, ser bra ut, inga fel hittades

Markus ringde nyss, den ser fin ut, inga veck eller annat tok som dom ville försäkra sig om att det inte var.

Sannolikt lite småstopp p.g.a. svullnader inni på sina ställen.

Jag frågade om det är så att med starkare anti-avstötnings styrka i blodbanan så avtar inte bara avstötningsgraden utan även att svullnader minskar och försvinner? Svar ja.
Även på kortison (hur stavas det tro) att det hjälper till att bättra på genomströmningen? Svar ja.

Han hade även fått ut en del vätska vid op sa han.

Nu går vi upp å hänger vid CIVA, får se om det blir nå rullstolsrally i dag.

11,40 började operationen

Jag gick iväg ca 10, anna kom upp å han vara där en kvart, lina skrev brev till mig att jag skulle se till att anna blev bjuden på frukost, jag löd såklart.
Vid 12 kom vi tilbaka å gick upp till CIVA, lina var såklart inte där, bad thomas (hennes skötare) att ringa mig när hon koms tebaks, han sa då att han nyss gått in på datorn och sett att operationen började 11,40.

Tidigare OP

Hej Mamsen här,Lelle ringde oss och tala om att dom tog in henne tidigare,kl 10.30.
Hon sa även till att kirurgerna skulle skynda på lite,för hon ville ut :),hon är rolig hon.
Bara att fortsätta att hålla tummarna för LINA.

Återkommer senare med mer info//Mamsen
Tokfnitter + operation i dag

Hennes tarm har det inte kommit mycket ur sedan i går morse.
Jag hade hoppats att det skulle ligga några dl där nu på morgonen.
Men det var 0,2dl vid tömmningen 06.00 och nästan inget alls nyss.

Som vanligt (van vid Gävle sjukhus) så måste jag leta/jaga/ringa nån så dom gör nått åt det.
Men inte på Sahlgrenska inte, här kom läkaren och sa att det har inte runnit nå bra, jag har haft tel kontakt med Gustav och vi tar in dig för operation nu i dag. Troligt runt 12.00. Här hinner jag på sin höjd tänka att "så här borde dom göra" så får jag veta att dom nyss gjort det eller strax ska göra det.

Läkaren Markus sa att alla värden ser ju skitbra ut, crp är typ 15 etc, men vi kan inte stå å hålla tummarna för att det ska bli fri passage utan vi gör en mindre operation och försöker få bort stoppet, det kan vara så enkelt som att tarmen ligger lite fel och har ett veck som stoppar upp.
Gört sa hon.

Innan hade vi hunnit prata med sköterskorna att koppla loss lite slangar och komma ut från salen i rullstol för att slippa se den randiga gardinen.
Jag vill ut i regnet sa lina.
Får se vad det blir efter operation.

I natt kom Anna och vi gick upp ca 04.00.
Tokfnitter i 30 minuter blev det + att annan pat låg å sov 3 meter bort som vi kämpade för att inte väcka.

Allt väl fredag 20.00

Lina ligger å myser i sängen å löser korsord + å svamlar med rupert.

Utvilad å pigg.

Ingen feber alls etc.


Medlet man ger för att minska avstötning (sänka imunförsvaret) har varit på ca 7 och bör ligga på 10.

Man ger det via munnen i tablettform och stänger s.a.s. magsäcken i 2 timmar tills tabletterna tagits upp.

Ca 3 ggr har avstängning inte funkat så det har runnit ut.


Numer så tömmer man magen innan hon tar tabletterna så det är tomt, i dag kom värdet upp i 9,90.

Den lätta avstötningsgraden kvarstår (man går in i tarmen typ varje och kollar/tar prover/tittar/mäter)

Hoppas på att graden av avstötning ska sjunka nu snart när imunförsvaret kommit "ner" till rätt nivå.


Skriver egentligen för att lösa ett gigantiskt problem jag kommer att ha dom närmaste dagarna.

Carola sms-proffset Ryman har redan bombarderat min lur med sms.


Hon å Danne åkte med tåget till Gävle 17. (Mängden sms kommer att öka framöver :)

+ att ja kommer ha mindre tid att blogga nu i dagarna = ännu fler sms tihi.


Lösningen är såklart att jag skriver busenkla megasnabba meddelanden på bloggen så fort ja går förbi en dator.

Skala 1 till 10 på 2 olika saker

1a är på avstötning där 1 = inga tecken alls på avstötning och 10 = kraftig avstötning.

Gissar att hon är en 3a nu.

2a är övrigt på feber, puls, crp, levervärden, etc etc. 1= Skitbra och 10 är det motsatta.

Så på denna är hon typ en 2a just nu för hon har ingen feber alls etc.


Får jag tid så skriver jag vaklart, men annars så blir det bara ett kortfat meddelande typ - Avstöt 3. Övrigt 2.


Nu ska ja knoppa å hämta anna 04.00, sedan går vi upp å väcker lina direkt vid halv 5.

(Hon vill det) (Skulle fan inte våga annars hehe:)


Tristess

Nu ska vi se,, eeh torsda i dag? Januari?


Nu får det räcka med feber ett tag tycker jag, i alla fall min nerv vill vila lite.

Vi är alla ganska tröttkörda nu och börjar komma in i nån slags ond cirkel.


Så helt kanon att Anna kommer ner och är här några dagar.


Man blir efter nån vecka som anhörig ganska trist för lina, ja menar vi pratar ju mest saker som:

Vad sa läkarn? Har du ont nånstans? Har labbsvaren kommit? Etc.


Lina börjar tröttna på att för 15e dagen i rad som utsikt ha ett randigt skynke, så med superbraa skötaren Gunnars hjälp har vi i dag baxat å vridit halva rummets monitorer, slangar, pumpar mm + sängen så att lina fick se ut genom ett fönster.


Så planen nu är vad jag förstår att Robb, Danne å Carola åker hem strax, Anna kommer ner lördag morgon 04 med tradare (inte helt klart ännu, Tony ska kolla med chaffisen i morgon) jag hämtar upp henne, hon åker hem måndag kväll. Gratis resa + gratis boende med frukost här på Johannesvillan.


Går det riktigt bra för lina så åker jag hem kanske redan på måndag för att jobba.

Men då e hon själv på tisdag, hmm, vilken dag Danne å Carola kommer hit igen vet vi inte,, är det nån som vill hälsa på lina i nästa vecka?

Ring mig i så fall på 070 402 87 79.


Vad gäller lina så är hon i så goda händer så att jag i vart fall inte är orolig, men tristessen och irritationen på dom ca 5% klantiga/stressade sköterskorna m.m. Är lite väl hög så det har varit dagens problem för mig att lösa.

Hon behöver lite Anna som pratar tok innan hon kastar droppställningen på nån :)


Torsdag 24/1 - 08 12.41

Hej!
Igår kväll började Lina få feber igen hon var inge pigg mådde illa,hade ont i huvudet
som högst var febern uppe i 40,5.

Proverna visade på en lätt avstötning,men hon har fått mer "avstötnings medicin" som visades vara lite
för låg.Sen fick hon cortison oxå som har visat vara bra för henne.
Så redan efter ngr timmar började febern sjunka,nu i morse när jag och Danne var där så hade hon 36,6,PUST.
Och är pigg igen,hon är bara så otrolig!!

Gustav kom dit å sa det jag berättade om tidigare å så sa han till Lina att du är jätteduktig och att nu är det på slutspurten,hon ska börja få mer "mat" oxå.

Så nu är hon pigg å glad,samma skämtsamma Lina :) :).

Skriver mer senare/Kram mamsen


Trött idag... Onsdag

Hej!

Som sagt så har dom varit in i tarmen idag å det såg fint ut,tog även prov som dom väntar på.
Sen har hon tagit ultraljud på gallan kanske nå mer,men allt såg bra ut,när jag gick därifrån vid 13.00,
hade hon somnat skönt,varit vaken mycket i natt,men iallafall då hade febern gått ner till 37,6.Så
skööönt.Vill tacka alla som som skickat kort å grejer det piggar upp henne :).

Det är bara fortsätta hålla tummarna,för våran Lina!!

Kram//mamma Carola


onsdag, lite febrig.

morron

Har inte pratat nå me pappa eller rob idag, men mamma har pratat lite me dom, och dom hade gått dit 4 imorse
För sköterskor hade ringt för att Lina hade sagt åt dom. Hon hade feber så hon va väl lite orolig stackarn. Den va på 39.5

Så när far o rob kom dit va hon uppjagad o rädd, hög puls o så. somnade väl till och minsta lilla ljud så kolla hon upp.
Pappa hade gått o hämtat en "stör ej" skylt och lagt på henne.

Och dom ska gå in me kamera och ta prover på tarmen idag. får hoppas på goda resultat,

Tror mamma sa att hon hade fått en annan madrass nu som kyler så den hade gått ner till 38.7 nu

nu ska ja klä på mig o käka frukost och röka en morgon cigg.tisdag 22:00

Här satt vi lättade, pappa tänkte precis gå o lägga sig, rob hade tänkt att gå vid 22 tiden och säga godnatt.

Så ringer morsans telefon och där är det nån som luras dårå o säger att de är nån annan och sen så säger näe skojja bara de är lina typ, så vaken är hon nu pappa och rob drog dit nu.

tänkte bara berätta de

gonatt.


Gustav ringde nyss

Op gick bra, allt såg bra ut, svullnaden fixades så nu kan dom gå in i tarmen och kolla hur den mår när dom vill.

Febern hittade dom inget svar på, men men.

Hon tas till CIVA om ca en halvtimma.

Han rondar henne i morgon bitti.

Hon kommer tas ur respirator snart, typ i morgon (eller sa han redan i kväll?)

Tarmen tycks fungera det har fortsatt komma sånt som ska komma ur en tunntarm sa han.

Det är vad jag kommer ihåg och som var viktigast av dom ca 50 saker han sa på tio minuter.

Jag är avtrubbad tror jag på det mesta just nu, vet bara att det är augusti och att vi är i malmö och att robb å danne var ute i natt å kom till johannesvillan med en djävla massa post!! Men jag tror jag ska ut på framsidan å jubla lite.


14.00 - 20.00 tisdag 22a

Allt var lugnt som vanligt, vid 13-14 började tempen sakta klättra uppåt, ca 15 var tempen strax över 38.
Ca 15 kom ett ljud från hennes mage, det var ca 2dl i stomin! Med rätt färg!!

Skötaren ringde Gustav å skvallra (Gustav var hemma å ledig) han missade att tala om att hon hade feber.
Tyvärr så fortsatte febern uppåt + att hon fick ont i magen, skötaren sökte Gustav igen utan att lyckas så han ringde transplantationsjouren, annan kirurg (kollega till Gustav som vi pratat med några ggr) kom, och efter en kvart så sa han att vi tar in dig för op nu i kväll, vi skulle ju göra det i morgon men det får bli lite tidigare.

Medans detta pågick så kom det mer i stomin som såg ännu bättre ut!!!

Febern stannade på 39.0, och föll till 38,7 strax före 18.00 då hon rullades in till op.

Så vore det inte för ont i magen + feber så skulle ju skumpan fram för att tarmen tycks fungera.

Oavsett vad som orsakade magont + feber så är hon i rätta händer här, jag är i alla fall inte orolig.
Sedan så tycks ju tarmen ha bevisat att den trivs och funkar och det är ju en riktig höjdare, det var för mig den sista och stora oron. Hennes styrka och deras kunnande räcker för att fixa alla hinder känns det som, men att tarmen skulle gå igång hade dom inte mycket inflytande på, och nu tycks den ha bevisat sig fungera å trivas.

Så nu är det nagelbitning tills dom e klara.

Förra inlägget var från i förmiddas

Carola skrev det vid 13 ca men klickade fel så det blev inte utlagt, jag la ut det nu.
Återkommer strax med kvällsnyheter.

Stod upp idag :)

Hellu alla! Danne å jag var som sagt upp till Lina på morgonen å hon var pigg å glad som
vanligt :),Idag så ställde hon sig upp,med hjälp förstås å nu är Lelle å Danne där för att
hon ville ha hjälp av Pappa å en sköterska att ställa sig upp igen :).Hon är bara så helt
otrolig å stark!!!Våran Lina.

tisdag morro'n

tjena danne som skriver, har inte hört av lina än, hon ringer väl när hon vill ha dit oss, aa nu ringde hon :P men annars äre nog inte så mycke, förutom operationen på onsdag då..

annars så är de ganska mycke som händer här i göteborg, igår blev en mamma knivhuggen framför sina barn, idag är postterminalen rånad och rånarna har ställt ut 5 bomber o så =) kan va vi, säger inget. :)))
nu ska ja o mor upp till lina hej då.

Operation

Hej Hej!!!

Jag å Lelle var upp till Lina när sjukgymnasten var där å då på vägen upp,träffade vi
Gustav.Han talade om att han har bestämt att operera Lina igen,den svullna tarmbiten.
För han måste kunna gå in med kamera å kolla + att stomin måste börja fungera.
Så hon opereras på onsdag vi får hoppas att den blir bättre då,så Gustav kan hålla
koll.Men som sagt annars är allt bara bra med henne alla värden.

Gustav berättade för henne att det måste bli en till op å han fråga henne vad hon tyckte
om det?
-Fixa mig bara,sa hon å flina,hon är helt otrolig,glad å positiv.

Höres/Mamsen

måndag 1-21

hej yoo, tog tillbaka datan från lina nyss vart där ett par timmar imorse me morsan, hon låg där vaken o glad,  levervärden hade gått ner lite (det som har stigit hela tiden) så de är bra.  hon skulle sätta sig på sängkanten nu igen så hon ringde morsan o alla rusa dit förutom jag då(danne). Hon har inte orkat skrivit ner nått inlägg, hon orkade inte ens läsa hela bloggen igår, läste väl 1/3 av den, o sen är det 160 kommentarer oxå som hon ska läsa så :) de tar nog sin tid, men allt e fint me na, dom gav na lite blod, men de va mest för att de har försvunnit lite varje dag nu ett par dagar så de va lixom inget som hade hänt, är väl inte ens värt att nämna nästan :P.  hennes puls låg på fina 70-85 låg förut på 3 siffrigt nästan hela tiden, så de är ju skönt att hon kan slappna av lite. En sköterska sa "jag tycker hon bara blir piggare för varje dag" o de håller ja helt klart med om, just nu håller hon väl på o tränar lite,  aja de va väl allt ja kan komma på, får se om nån Gustav dyker och pratar.

tjena /danne

Sön 20/1-08 21.03

Godkväll,,Danne å jag har varit hos Lina nu ikväll,alla värden är fortfarande bra.
Jag fick order å killa lite på ryggen,vilket jag gärna gör,förstår :).
Hon somnade ganska omgående,vi satt kvar ett tag medans hon sov,men vi vart så
trötta vi oxå,gick hem till rummet å Danne har nog redan somnat.

Hörs mer i morgon,mamsen carola

söndag morgon.

halluu, nu kom jag o mor tillbaka till villan, ja böt av pappa i morse vid 10 tiden, o rangla upp till lina med mina kryckor,


Där låg hon o va pigg, glad och nytvättat hår, sköterska frågade om hon vela ha en glass så de fick hon, åt några igår oxå :D, men annars så är det gammla lina ja fråga om ja skulle hjälpa henne me glassen för de va en sån där callipo men hon sa "ja kan själv, kolla musklerna" så sa hon dra upp tröjjan så får du se så höll hon på o spände o sa att hon käkar spenat som karl alfred osv :D  annars  så har hon suttit upp på sängkanten idag igen.

sen gick ja ut o rökte o skrev ner lite telefonnummer för hon vela ringa lite folk, och då kom mamma oxå, men  när vi skulle gå in va de väl typ 5 läkare där även gustav, han kom ut o snacka lite, sa att det ser bättre ut, lever värderna har vänt och går neråt, crpn hade gått ner lite och att tempen va bra, så just nu får man ta en dag itaget o se hur de är, och idag är en bra dag så han för hon är ju pigg o glad o vill dricka vatten och är hungrig, så han sa att man ska ta vara på dom dagarna där det går bra och göra bra saker av dom dagarna osv.  Hon får dricka 1 liter vatten om dagen, och nåra glassar, så nu har hon väl hinkat i sig 50cl på 20 min :D törstig tjej. Hon ringde farmor och Elin o de va sköjj, man hörde farmor skrika i telen "men herregud äre du lina?"

Hon vela oxå ha datan till sitt rum och kolla lite på bloggen, och även kanske skriva ner nått, som vi lägger ut eller någe, så ni kan ju slänga in lite hälsningar här så blir hon nog glad och kanske svarar på dom


 hej på er /danne

08.00 lördag 19e. Allt bra.

Var in till henne 8, dom sa utanför att hon sov och att hon inte sovit så mycket i natt, så helst inte att jag gick in, men ok da. Gick in hon titta å vinka lite, jag var där 1 minut gick ut å sa åt hon å somna om.

Tempen var på 37,2!!!!!!!!!!!!!!!! Jihaa? Eller visa den fel,,, nää hon e infektionsfri tror jag.
Prover får väll visa vad som e sant.

Ser bra ut.

Storm härnere nu men vi sover tryggt i pannrummet.

Adress hit

Fått fråga om adress hit (igen).
I spalten till vänster står det med grön text KATEGORIER under den raden klickar du på Allmänt.
Då kommer alla inlägg att synas när du blädrar, inklusive den med adress till lina.


Bloggen visar vist bara dom 10 senaste eller nått.

Satt på sängkanten

Hon vart ganska snabbt trött (4 besök + dietist som prata + gympatanten), så vi höll oss undan typ 12-15.

Efter tre så gick vi dit å dom baxa å dona för att sätta henne upp (vill att lungorna ska gå igång bra vilket dom gjorde) inge klagomål alls, bara stenkoll på sladdar å slangar så satt hon upp.

Ja sen så kan ja skriva ca 3 A4 med roliga saker men de orkar ja inte, hon blir såklart fort pömsig så hon sover nu sedan 1 timme, jag ringde nyss in å sa att om hon vaknar och är pigg å typ frågar efter oss då kan dom ringa så rusar nån av oss dit, vi vill ju dit men hon behöver vilan.

Hör vi inget så går vi dit å säger gonatt vid 20 eller 22.

Nu e hon vaken!!!

Ca 10 hade dom sänkt sömnmedlet så hon satt upp å gjorde tecken och försökte prata,, bra humör bekymersfri å busig, vifta å peka så sköterskan fukta munnen etc.

Bosse (läkaren som tycks bo på CIVA) kom in å såg hur pass vaken å klar hon var så vi fick gå ut medans dom tog bort respiratorslangen.

5 min senare så gick vi alla 4 in till ett visk-väsande-kalle anka röst-busfrö.

Helt underbart.

Hur glad som helst och som vanligt hur rolig som helst (läs söt).


Värden å sånt har ja ingen blekaste om å vill inte veta, det räcker att hon bedömts så pass bra att dom väckt henne.

Kamera-koll in i tunntarmen var för trångt, han har ringt å beställt så dom kommer från barn med likadan utrustning så det går att kolla med deras prylar senare.

Hon har inge ont säger hon.

Ska upp nu å fnittra vidare,,, vill se hennes min när hon får svar på frågan hur länge hon legat i respirator.

08.15

Gustav kom in 08,15, efter ramla 5-6stycken in, lyset slogs på, jag blev ombedd att gå ut.
Tempen var 38,1 när ja kom in! Den ska ju vara extra exakt denna vad jag förstår men den verkar lite "fladdrig".
38,1 vid 06.00, 37,3-37,5 vid 07,30 och 38,1 vid 08,00.

Ja går väll upp strax å sätter mig utanför å hoppas få höra nått.

Carola kom precis upp från pannrummet. 


Fre 18e 07,40

Såg bra ut, sover djupt, sovit bra hela natten, temp var mellan 37,3-37,5 !!

Prover tas varje morgon 06.00 svar före 09.00 som visar på infektions-"nivå".

Puls neråt 90, (100 eller mer har det varit ofta förut)

Vätskedrivande ges inte nu för det har funkat så bra i går.


Bara proverna visar på lägre nivåer så ser det kanonbra ut vad gäller infektion.

Kamera-titt frågade jag om tid var bestämt men det var det inte, bara att det troligen blir tidigt, så nu går ja upp igen med elefantöronen aktiverade.

Robb, danne, carola snarkar ikapp, vi har fått rum i källaren efter massiva klagomål. 
Men det är i alla fall varmt i pannrummet. 

Fre 18e 06.00

Ringde in vid 06 å allt va bra, sovit bra, temp 38,1, Gustav hade varit där vid 01.00 och tyckt att magen sett bra ut.
(man oroas hela tiden över magen och hur spänd den är på pat som tranplanterat.)
 
Får hoppas nu att crp + temp + annat är tillräckligt bra (lågt) i dag.

Nu ska ja in till henne, ajö.

Nu knakar det igen

Lite feber i natt som sagt, har sakta sänkts till 38,5 på sena eftermiddan, dom sköt upp att ta henne ur respirator.

Hon var lite väl vaken och med trots sömnmedel,, så hon fick en skvätt av nå annat så hon slappna av, somnade djupt och stannat i djupsömn,, tempen har fortsatt ramla, var nere i 37,7 ca 18.45.

Nåväl det är nu sagt att gustav m.fl. går in med kamera i morgon och att hon tas ur respirator senare på dan.

Bara att käka timmar och hoppas på en feberfri morgon.


När snubbar ligger i respirator DÅ SOVER MAN men inte lina,, näeda hon ska glo på allt å alla, hostar nån så åker ögonen upp!! Shit nu e sjukgymnasten här, henne gillar ja inte,,, nån rörde täcket å ska kolla att fötterna är varma - varför då och vem fan är det?
Det normala vad jag förstått är att man sover HELA TIDEN och att man tvingas sänka doser å väcka snubben 1 gång per dygn eller liknande för att kolla att han/hon funkar, men lina hon får mer och mer sömnmedel å är mä i alla fall!! Hela tiden!! Inte förnsän hon får extrados/er så somnar hon riktigt.
www.malligfarsa.jämt 

torsdag, 10:25 17E, trött Lina

eyps.

Vid 9 tiden drog jag o fadern' ner till syrran, febern låg på 39.1, febertoppen inatt hade vart 39.2. Hon var svettig och varm så pappa tog ett kuvert o fläktade på na. Hon är väldarns trött men håller koll på läget ändå. Kollar upp och ruskade lite på huvudet när farsan snacka me henne, gustav hade vart in i morse o han va nöjd hur de såg ut han hade kollat på "tarmstumpen" ode såg bra ut.

 Dom ska börja sänka sömnmedlet nu så hon blir piggare, och möjligtvist ta ur na ur respiratorn, men man vet ju aldrig när de är lite feber.

Pappa gick ut o rökte o jag satt där själv, utan anledning kollade hon upp, eller hon kanske hade ont eller någe ja vet inte riktigt, men hon kolla typ efter någon o jag sa Hej Lina jag sitter här nere för jag har ju brutit foten du vet, så kollade hon ner lite mot mig, så vifta jag me ett kuvert, då såg hon mig o fick ögonkontakt, så fråga ja om hon hade ont eller nått, då stängde hon ögonen o somnade om. :)

Hon låg lite oskönt nu verkade de som för hon försökte flytta på benen mycke, men gick inte så bra, ja frågade sköterskan o hon sa att dom skulle flytta na snart lite så hon ligger skönare.

har säkert missat en massa men som sagt så är allt fint läget ligger fint, pappa får väl skriva mer om ja missat nått.

aja hare bra peps

/d

Sover skönt :)...Skjuts till Göteborg....16/1-08 Ons

Godkväll,,Danne å jag har nyss varit uppe hos Lina å sagt god natt,hon sover verkligen skönt nu ser man :).
Lugn å avslappnad,jag pratade lite med henne,då tittade hon upp lite snabbt men stängde sina blå snabbt
igen.Hon är en riktig kämpe alltså!!!!Våran älskade Lina.Elin hon tog som sagt långtradare hem hon,tuffingen :).

Om det är någon som vill åka långtradare ner till Lina så går det bra,men ni lär ringa mig nån dag för så jag
kan ringa min bror,så han kan ringa å kolla med chaufförena å det ska nog gå bra.
Men boendet måste ni fixa själva,för det har vi svårt att fixa till.

Och det glömde jag dom tar bara en passagerare åt gången,men hör av er till mig Carola 073-9082370
är inte min telefon på så är jag så klart uppe hos Lina :),så då får ni prova lite senare.

Nu ska jag krypa i säng,så jag kommer upp i tid i morgonbitti.

GOD NATT alla/Carola

Tummen upp

kl.15.00 gick jag till carro.

Jag satt med carro i en timma typ, hon var mycket mer vaken en vanligt när jag kom in. ögonen såg pigga ut så jag passade på att prata med henne och fråga henne massa saker medans hon var så "klarvaken"... hon verkade inte lika groggy heller , utan hon tittade runt en massa i rummet, följde alla rörelser i rummet hyfsat.


Märkte att hon försökte svälja eller nått, det kanske varit därför hon var så vaken för att hon var besvärad över nått.

Frågade om hon tyckte det var obehagligt med slangar i halsen å näsan. tyckte hon inte heller. Då frågade jag om det bara var drygt, och hon nickade ja. :)

Frågade om hon hade ont, så nickade hon nej och ryckte på ögonbrynen som om det var en dum fråga.. (skönt att se hon svara på det sättet). :) :) :) :)

Sen så lyssnade jag närmare munnen och hörde att det var lite slemmigt i halsen, så jag frågade om det var det , och det var det. så jag sa till sköterskan om hon kunde ta bort det. sköterskan sa: "ja det kan jag, fast hon gillar det inte".. då jag sa till sköterskan att jag hade frågat carro om hon ville det och att hon hade svarat ja.

Hon gjorde det på 30 sek och carro såg mycket lugnare ut...härligt.

Sköterskorna tycker att hon är väldigt stark...tycker Vi med självklart!

Har inte hänt så mycket idag, och det är iof skönt, och dom har inga vidare planer idag för henne, utan bara låta henne vila...skönt för henne!

Berättade för henne att dom verkligen koll henne och hon gjorde en liten tumme upp..nu sover hon igen, Tänkte gå upp till henne igen snart. .

Carola har inte druckit så här lite kaffe som idag....och ändå går pulsen i 180...snacka om att skaffat sej en motsatt kaffeeffekt!

Nu ska jag dricka en liter kaffe och få upp min puls till 180 och röka ytterligare 2,5 paket cigg.

///RoBBan


Bra sömn?

Vid 7 eller nått så böka dom med henne en massa, tandborstning, vändas, omläggning m.m.
Hon ogillade det starkt, dom gav henne extra så hon slapp "lida".

Hon somnade djupt.

Var ganska tråkig ett tag, 20.30-21.30 är det annat (avrapportering m.m. så då får man inte komma in)
Jag var upp ca 21.50, å hon sov så de knaka, titta inte upp alls nästan, syns på henne att hon sover djupt.
Så vi gissar å tror att hon sovit halvdåligt tidigare för hon varit på vakt som hon ju såklart är.
Och att hon somnade djupt av extra-doserna och fortfarande sover riktigt djupt.

De behöver hon pussgrodan.

Hon ligger ju typ 200 meter knappt från där vi bor, så när jag går ut å röker på framsidan som vetter mot sahlgrenska och det inte kör nå bilar nedanför då kan jag höra hur det knakar.


20:42 onsdag 16e

Nu kom vi hem jag mamma pappa elin åkte till dhl och släppte av elin o hon hoppa in med valter och gav sig av mot gävle, så nu sitter hon väl o dricker folköl o röker pipa i hytten. Sen åkte jag pappa, mamma o storhandla lite :P så nu skare käkas sen dra upp till Lina.


Rob är där uppe nu, allt är lugnt, febern hade gått ner till 38.2 sist nån va in tror jag. fast tröttare än vanligt för dom hade vänt o dragit i henne, men hoppas på att hon får vila ut idag o spöa upp den lilla febern hon har så hon kan vakna ur sin skönhetssömn imorn =)

aja nu lite mat o tv o sånna grejjer, hörs pepls tjaooe

/Dähn

Onsdag 16/1-08 14.05

Hej!här är allt lungt än,Elin å jag var upp till Lina efter elva då var hon trött så vi lät henne sova.
Sen har sjukgymnasten varit hos henne :).
Ska dit igen efter 15.00 :).Rob han fightas med tanter i hotelköket han,,hehe.

Höres senare,,Kram Mamma Carola

10.00 Fortsatt lugnt.

Jag å robb har varit där, danne å carola är på väg dit.
Liten feber i natt som avtagit på morgonen.

Om det är jättebra i dag så kanske hon tas ur respiratorn senare i dag, men sikta på att det blir i morgon.

Läkare menade att om det varit nått annat fel på tarmbiten som togs bort än "mekaniskt fel/yttre påverkan" så hade vi blivit uppringd av gustav redan i så fall, så allt tyder på att det inte är nått fel på henne eller tarmen eller avstötning eller så.

Det var en ganska stor operation i går, mycket att sy etc, + lite feber i natt, gör att hon kanske inte tas ur respirator i dag.

Nu till nått helt annat:
Vi kommer att behöva resa en hel del mellan gtbrg-gävle framöver,,, elin vill åka hem om nån dag å gå i skolan, jag kanske åker hem om 1 vecka och tillbaka senare.
Vi har tittat på Traderas SJ-auktioner där man kan resa gtbrg-sthlm för nån tia!!!
Försökt hitta enkel billig lösning gävle-sthlm utan att lyckas bra.
Pratat med åkeri som kör gävle-gtbrg om att få åka med utan att lyckas.
Googlat å letat busslinje gävle-gtbrg men inte hittat nått.

Det ligger ju i mångas intresse att hitta vettig lösning gävle-gtbrg + gtbrg-gävle.
Ingen av er som känner nån som åker till sthlm stup i minuten? För då kan vi bjuda på SJ auktioner på tradera gtbrg-sthlm.

Eller annan lösning.
Att åka flera st i bil blir ju billigt å bra, 5st = 200:- skallen men det funkar inge bra iom att 1 ska hem dan efter den andra om 2 veckor etc.

Kommer ni på nått så skriv kommentar här eller msn/maila danne på danne026@gmail.com.
Han kan ni chatta lite med åxå om ni vill för han sitter ju med gips å glor mycket när vi lubbar fram å tillbaka.

6.30 allt e lugnt

ringde 6,30  går dit till 8. Tas ur respirator i dag?

Gå å lägg er!

Slappna av nu, ser på statistiken att nån/några sitter å nöter ut F5 knappen, var där ja å elin typ 19,30-20.00 hon bara sov, skiftbyte å dyligt så vi gick, nån går dit efter 21,30.

Ingen är oroad över nått alls just nu, själv ska ja gå å knoppa strax.

Trötter

Godkväll,,Danne å jag var upp till Lina en sväng,hon tittar upp när man pratar med henne :).
Men hon är mycket trött efter sövningen sen operationen,"snuttan".
Men fortsätter allt som det ska så slipper hon respiratorn i morgon då.

Det ska bli härligt att kunna prata med henne,inte för att det kanske går så bra direkt men
det kommer eftersom.

Ha en bra kväll!!Kram   Mamsen

Lösen

Nämnde bloggnamn till några på sjukhuset, det har spridit sig som en löpeld.

Viss ifrågasättning om sekretess vart det så jag la in lösen för att undvika strul.Tummvila

Jag tror dom tror att:
Någonting har gjort att den sista biten blivit skadad invändigt på slemhinnan, nånting yttre påverkan (som dom kallar mekanisk) det kan vara att som en läkare sa "vi hade lite problem när vi sydde fast den sista biten och fick sträcka och dra lite i den"
Det vill säga, det verkar troligt i vart fall att inte tarmen är/var dålig i sig eller att hon stötte bort den eller,,, utan att nånting yttre har påverkat.

Och om det stämmer så kan man ju säga att allt är fortsatt bra!
Jag menar vare sig hon eller tarmen har ju då nått problem utan det är förhoppningsvis bara en operationsskada.

Jag träffade en läkare hos henne nyss som var insatt och jag fråga han en massa, det mesta är överkurs av det vi sa men man kan ju i vart fall säga att han såg ut som och pratade som att vi båda vunnit på lotto.

Både han och sköterskan mumlade nått om att kanske väcka henne i morgon, vi får se.

Just nu e hon degig såklart, robb sitter där nu. Tänkte vi skulle ta handhållarpass tills hon vaknar till senare i kväll.


Statistik:
Carola förbrukar dagligen 1,64kg snabbkaffe.
Danne robb carola å ja röker 1,72 limpor per dygn.

Va sa han tro?

Eh ja ska försöka minnas, jag hörde bara att det gått bra och att 1-2 dec var dåliga och resten såg fint ut.
Sedan gjorde glädjeruset att jag iofs hörde men ändå inte.
 
Nått om att man skickar det borttagna nånstans att sättas under lupp s.a.s. Och att det kan leda till ett svar varför den va kass. Deras svar blir intressant.

Mitt påstående att hon inte tas ur respirator i dag å i morgon p.g.a. detta besvarade han med - Inte i dag i alla fall.

Innan han ringde pratade jag med Cia som är sköterske-hövding på transplantationsenheten, hon förklarade att man brukar mena med mekaniskt fel att det varit ett stopp av någon anledning.

Jaa ja kommer inte vad han sa mer nu, mer var det ju, men det får ramla in framöver. Nu ska ja lubba upp å glo på na. ajö

Gustav ringde nu kl 13.26

allt var bra 1-2 dec var kass resten va fint
puuuuust

Dom 2 sista kom i fel ordning. skitblogg

Gustav ringde nu kl 13.26

ska äta nu återkommer med detaljer

Tisdag 15/1-08 kl 13.00

Hej alla,,vi sitter fortfarande å väntar på att Gustav ska ringa,tur att det här hotellet finns,som vi kan bo å vistas i.
Det är jobbigt att sitta å vänta å vänta.....
Men vi håller tummarna för våran Lina!! ^Hör av oss när vi vet nå mer

Kram Mamma Carola


Tummhållning del 3

Gick till lina ca 07.00.

Vakna när ja pratade med henne, hon somna och jag satt där till 08.00 då ca 10 läkarsnubbar ramlade in, han som är CIVA läkare sa till dom andra att dom ska gå in med kamera och titta i tunntarmen och att hon senare i dag planeras tas ur respiratorn.


08.15 var det planerat att gå in med kamera, jag rusade ut och blossade, såg robb utanför, surra med han och gick in. Gustav som var mitt i operation hade gått in till henne för att vara med och se på när "kameragänget" gick in, så han satt där när jag kom tillbaka.


Jag fick gå ut från rummet och strax efter kom 3st med kamera/monitor utrustningen och gick in.

Robb kom och satt sig i väntrummet med mig.


Efter bara nån minut kom Gustav och sa att vi har ett problem, tarmens insida ser inte bra ut dom 1a 10-15cm, jag slutade titta längre in än så, det är bara onödigt att forcera in kameran.


Det jag sett räcker för mig att besluta att ta in henne för operation, spelar ingen roll så ska hon in för att i vart fall ta bort den förhoppningsvis korta "ofriska" biten.


Det värsta scenariot är att tarmen inte cirkulerar alls och måste tas bort men det är knappast troligt för då borde hon vara välldigt sjuk och inte visa på sådana fina värden som hon ju gör.


Det är mer troligt att det är en kortare bit som inte mår bra, hon har en hel tunntarm från donatorn och att ta bort 1 eller några decimeter spelar ingen roll, det kan även vara ett mekaniskt fel sa han. jag frågade vad han menade med det, han sa nått om att vi kan ha dragit åt för hårt, jag tror han menade med mekaniskt fel att tarmen i hanteringen skadats,

kanske att den sista stumpen närmast stomin har det dragits i när man sytt fast den.


Nåväl hon var ju nyss nersövd inför kamerakollen och Gustav var operationsklädd så han hade redan ringt in att hon kommer till op innan han gick ut och meddelade oss.


Så 8,22 kom kameragänget 8,30 kom han ut till oss, skulle tro hon opereras just nu 9,35.


Han ringer mig så fort dom är klara.


Tummhållning del 3.


Lugnt å fint

Ringde in 06.30 allt va bra, ja tar en kaffe nu å knallar strax dit å håller na sällskap + lyssnar efter nått att skvallra om vid ronden.

Rob the dog har kommit fram

Vi ska upp nu strax, efter 3 sa dom, rupert (robb) kom nyss hit så nu har vi bil.
Har hunnit handla redan med bilen. Några flaskor whiskey och en youghurt blev det, nyttit ska re va.

Powernapp. Kl 12 14e

Danne å ja var nyss där hon söver sött, alla värden är "lika bra" om nått ändrats så är det till det bättre.
Blodtrycket kollar dom varje halvtimme i stället för konstant etc.

Gustav hade varit där och sagt att hon får tanka kraft i dag med och att han i morgon går in med kamera i tunntarmen å kollar.

Det som händer i dag är endast att man via sond matar in modersmjölk direkt in till tunntarmen.
Jag tror dom sa 10ml i timmen i 5-6 timmar.

När vi kom in hade dom nyss vänt på henne och annat så hon hade fått extra dos sömnmedel men hon öppnar ögonen och tittar när man pratar med henne.

Det syns att hon är smärtlindrad för att hon tidigare dagar såg bekymrad ut även när hon sov och såg extra besvärad ut när man väckte/pratade med henne, nu är pannan slät och bekymmersfri och dom problem hon har när man väcker/pratar med henne nu är typ att det kliar på näsan.

Så i dag är det bara att slappna av.

Ja tror ja tar elin med mig å åker spårvagn å handlar lite i dag.

Statistik + foto

Statistik: 70 snubbar var in 677 ggr, i går Söndag.

Elin och tokroliga berätterskan anna besöker lina i fredags.

image7

En av alla sköterskor/skötare lina har. Hunken Johan

image6

En av alla sköterskor/skötare lina har. Hunken Calle

image5

Lugnt å stadigt

var där vid 24 i går ringde vid 02 och 07 allt bra hela tiden.

När Sahlgrenska ringde lina.

Onsdag 9e Januari 2008

Jag (anna) och lina skulle handla mat på time i andersberg för lina skulle laga matlådor när vi kom hem till henne.

Så vi gick dit efter långpromenaden med jessica. Väl framme vid kyldisken, ringer linas telefon.

lite osäkert svarar lina

"lina? ja jo de e jag ,,, aahaa ,, aah ok?"

hennes ögon blir så stora och tårfylda att jag tror att de ska trilla ur huvet på henne,

samtidigt nickar hon och ser helt chockad ut, jag fattade direkt och frågade om de va göteborg?

Hon svarade med att fortsätta nicka, sen kom tårarna, jag va helt säker på att de sa något som va allt annat än glada besked, men lina fortsätter "näe ja står på affärn, jo jag e hemma om en halvtimme, nej ja e absolut inte lessen bara så jäkla glad"

då går de första ljuset upp för mig att de är dax att åka till göteborg på riktigt!

får sån jävla gåshud och den sitter i tills vi kommer till sahlgrenska.

samtalet tog slut, helt chockad står jag där med matkorgen på ena armen och hör lina säga

"kan du lägga tillbaka allt? de va göteborg, ja ska vara där om några timmar,, jag måste ha en cigg!"

stoppar tillbaka mjölken och sopporna och springer ut,

lina pratade i telefon med sin pappa tror jag. han blir så chockad att han lärade ringa tillbaka igen och

fråga om det var sant.

vi går snabbt hem till carola (linas mamma), där sitter danne (linas lillebror), vid fläkten och röker

och ser ut som han sett ett spöke.,mormor sitter vid köksbordet och håller lillkusinen jasmin i famnen,

mamma carola står i köksdörren och ser ut som hon ska svimma

och lillasyster elin blir så chokad så hon gråter, allt är bara kaos,

lina ringet till rob, och berättar allt och frågar samtidigt om han vill följa med,

rob kan inte de ,, vilken ingen annan heller kunde just då,

jag säget att ja kan följa med om lina vill de, bara ja får åka hem och hämta lite kläder.

Det bestäms då att jag ska följa med så ja ringer till min syster och fixar skjuts fram och tillbaka,

vi fortsatte vidare hem till lina för att packa hennes saker, möter sanna och jessica utanför

deras första fråga är hur hon känner sig

varpå hon svarar

"jag vet inte, jag är bara så jävla chockad,, tror inte jag fattat de riktigt än"

när vi kommer hem till lina kommer sköterskan precis, när hon stänger dörren säger lina

"du kan åka hem igen, vi ska inte ta några prover i dag för jag ska till göteborg"

medans hon säger de sista hoppar hon jämfota i köket där hon står, visserligen inge högt men hon hoppar iaf,,

och de har hon nog inte gjort sen hon blev sjuk.


jag åkte hem och hämtade allt jag skulle ha med mig eller ja nästan iaf,, glömde typ hälften.

när jag kommer tillbaka åker jag och min syster upp till linas lägenhet och möts av resväskor familj, mediciner

och vänner i trapphuset och självklart lina som ser lite halv yr ut.

nere på parkeringen står jessicas pappa som lovat att skjuttsa till rörberg där flygplanet går ifrån.

bilen packas sen kramas de en massa sen bär de iväg till rörberg.

i nybo på r80 är de trafik stockning, varför vet ingen men så är de iaf,,

vilket gjorde att allt blev ännu mer stressigt, efter 10 min i bilkö lossnar de äntligen och vi hinner lagomt till rörberg.

planet packades och vi lyfte från flygplattsen prick 16:30

på planet berättade lina om att sist hon va i göteborg(?) fick hon dela rum med en tant som bara låg o fes hela tiden

-"men fan va taskigt, ligga där och frestas, du som inte ens kan fisa"

-"ja haha jag menar de, men snart kan ja kanske, ha ha" svarar lina med ett leende

sen spårade detta samtal ut i en helt meningslös diskution som jag och lina brukar föra

ja kommer inte ens ihåg vad den handlade om,

1 timme och 5 minuter senare landar vi i göteborg och möts upp av en sjuktransport

när killen som kör, kommer ut och tar våra väskor, dreglade både jag och lina, innan vi hoppade in säger lina lite tyst till mig

- "du ångrar dig inte att du följde med va?"

-"haha näe göteborg e ju en fin stad haha"

de e fan de bästa med lina, hur sjuk hon än må vara såkan hon fortfarande hålla humöret uppe :)

i bilen frågade jag lina hur de kändes och hon svarade

-"jag fattar de fortfarande inte, och de kommer jag nog inte göra förns jag kommer ner på operation"

sen spårade även den diskutionen ur som vanligt vilket ja heller inte minns va den handlade om ,,

antar att de va nått om den hunkiga killen som körde eller den stora blå bron,,,

jaja hur som haver,

efter ett tag frågade ja hur länge ja skulle stanna i göteborg

och hon svarade

-" jah du kan ju vara kvar tills de va planerat att du skulle åka hem,, så den 3 mars låter väll ok? ha ha"

-"men ja måste ju gå i skolan ,,,"

-" ääh jag köper en symaskin och lite tyg åt dig så kan du sitta uppe på mitt rum och sy skjorter på löpande band"

-"men ja måste ju gå i skolan för att lära mig att sy en först ,,"

-"ääääh, strunt! de kan ju inte vara så svårt.

även denna dirkution spårade helt ur..

från de att beskedet kom märkte jag inga som hellst tecken på att hon va nervös eller orolig,

men jag tror nog inte att hon han tänka så mycket på de , allt gick ju så fort, på 3 timmar va vi nere i göteborg på sahlgrenska

fanns inte så mycket tid att tänka på.

när vi kom upp på våning 13 tilldelades lina ett rum direkt.

de togs prover av 4 jättegulliga sköterskor, sen va de dax för dush vilket lina inte tyckte va så roligt sa hon


"tvålen jag ska tvätta mig med från topp till tå luktar ingenting och ingenting luktar äckligt,

sen blir håret som en risbuske också"

efter dushen va de dax för stödstrumporna att sättas på, vilket kan vara ett helt företag för sig.

sen om personen som ska ha dessa strumpor på sig e kittlig kan de bara bli värre..

lina är ju då en sån person som e ap-kittlig om fötterna så efter bara några minuter(om ens de)

ger sköterskan upp och lina får sätta på sig sina strumpor själv.

sen kom doktorn och ville titta på linas mage, märka ut vart allt skulle vara och prata om operationerna.

efter allt detta va de dax för lungröntgen och operation

jag fick gå med en bit men vi sa hej då vid dörrarna ut till hissarna

-"men hörru, när du kommer upp efter de här så ska du se till att du tycker om den där tarmen

och ja vill att du ska vara hel också"

-"hehe aah jag ska jobba på de, jag lovar!

-"tycker om dig lina! massor! vi ses när du vaknar!

-"tycker om dig också pusshjärta! puss puss"


Bild på flyget ner

image3image4

Adress till lina

Sahlgrenska unversitetssjukhuset
Avdelning 96 CIVA
Carolina Ryman Sal 5
413 45 Göteborg

Hon sover sött. Snacka om powernapp!

Allt e bra eller bättre, massa parametrar där dom e stabilt bra eller möjligen bättre än sist.

Dom har startat minipumpen till ryggmärgsbedövningen, där får hon skitlite drog + lite bedövningsmedel
= magområdet blir smärtlindrat + bedövat.

Samtidigt drar dom sakta ner på vanliga smärtlindringen som går in i blodet. Från 3,0 ner till nyss 0,5.
Hon är mer (läs helt) smärtlindrad nu, det verkar som att det funkar kanon.
En effekt blir ju att hon vid uppvakning är mindre snurrig men bra smärtlindrad.

Gustav dök upp civilklädd, lämnade sonen sin till kollega utanför, tog på sig hanskar och 7 minuter senare var det klart. I morgon kör vi igång bröstmjölk till tunntarmen (det är bra för slemhinnan inni tarmen) sa han.
Är det fortsatt stabilt så tas hon nog ur respiratorn i morgon.

Han sa typ, ännu en bra stabil dag, bara att hoppas på fler, det brukar vara en typ av problem i ett tidigt skede såsom hennes blödande tidigare, 5-8 dar efter op brukar infektioner och liknande kunna dyka upp, men det behöver inte bli nått problem alls, vill bara att ni förstår det. Så tog han sonen och drog.

Lina sover så de knakar, hon verkar helt smärtfri och hon har inget att fightas mot, hon verkar ha spöat allt och har inte heller ont, så nu är det powernapp.

Återkommer strax med adress till avdelningen, foton, m.m. 

13.50

Dom har bytt förband å så  + att dom har skiftbyte med avrapportering nu = Vi får inte gå in före halv 3.
Så vi tänkte hålla oss däruppe hela bunten från halv 3 tills Gustav varit där och få ett snack me han.

Spännande.


Updatering söndag 11:56

Pappa ringde


Va 3 läkare som gick in till lina o så, när dom gick ut ropade pappa på dom så dom kom till han o dom mummla lite på läkarspråk och så, men sa att som dom kan se med ögonen så är tarmen frisk o levande.

Kom senare en till läkare o snacka lite o sa att gustav kommer in i eftermiddag, och sa bara vi får ordning på smärtpumpen (ryggmärgsbedövning) så kanske vi tar ur henne ur respiratorn idag, vi får se vad Gustav säger när han kommer. Så de va gött o höra får man en vaken syrra snart.

/D

11:18 13/1 söndag

Pappa och Elin drog ner till lina för typ 50 min sen, pappa ringde när jag o mamma va ute o rökte. ska försöka komma ihåg de han sa.


Febern va iaf på 37.9 så den har gått ner lite, och han sa att hon va mycke mer medvetande nu reagerar mycke bättre på ljud o kollar om nån rör henne o så. Fast dom hade samma dos på sövningsmedlet och lite mer på smärtstillandet, så pappas slutsats va att hon är så "läkt" så att hennes kropp inte blir slut o trött av att försöka fixa blödningar o såna grejjer så hon blir piggare i skallen och hänger med, så det ska bli intressant  vad dom kommer göra nu idag eller imorn, om hon får komma ur respiratorn eller inte.


Provsvar skulle komma lite senare, får se om ja skriver nått om de om det har blivit nå ändringar.

tja på er ha en trevlig söndag.
/D

07.30 allt bra

Ringde in 7,30 allt bra, jag somnade om, ska in till henne nu före 11.


Fortsatt lugnt 01.30 13/1

temp 01.20 38,7,  hon andas själv, har bra blodtryck, behöver inget blod alls "extra", etc.

Fortsätter det så här bra i natt å i morgon bitti då blir det spännande vad Gustav m.fl. tycker.
Kanske hon tas ur respirator redan i morgon kanske?
Lite försiktig "matning" genom sonden som går direkt in i tunntarmen?

Vilken höjdare det ska bli när 1a magknorret kommer.

gonatt

Statistik: 43 snubbar var in 509 ggr, i går lördag.
www.nagelbrist.se

12/1-08 Lördag 23.19

Godkväll,,Danne å jag har precis varit hos Lina,stabilt fortfarande :),,men som sagts förut så
har hon fått feber den var 38,7,nu när vi var där,men det var inte så oväntat.
Nu ska jag ta å göra kväller,vi hörs i morgon allihopa :),,KRAM

Skrivet av mamsen/Carola

Fortsatt "stabilt" 21.00

Allt e bra, Vill man söka nått att oroa sig över så har tempen sakta men säkert tagit sig upp i 38,9 (som det var för 20 min sedan när ja å elin va där)
Det är inte oväntat, bara lite synd för då får hon lite mer att fightas mot.

Hon har utvidgade blodkärl som kräver mer volym + att hjärtat även har en ny 7-meters kroppsdel att förse, så feber kan vi va utan, men det fixar hon åxå, baggis. (Om hon alls får feber, villket hon borde få)

Elin å ja gick nyss därifrån, carola å danne tar en sväng vid 21,30 (personalbyte 21) ja går dit vid midnatt eller nått.

Har ju inte kollat med lina om hon godkänner att foton läggs ut, ja tror ju hon skulle sagt ok, men det får vara.
Har nått kort på syskon m.fl som ja ska försöka få ut här.

image2


Lördag 17.28

Allt är lungt fortfarande :),,,jag var upp till våran älskade Lina för ett tag sedan,som sagts förut
är hon mindre sövd nu.När jag talade om att mamma var här nu så tittade hon upp :).
Jag satt hos henne ett tag å smekte henne på armen;våran Kämpe!!!.
Det kom in en Dr medans jag var där å sa,att här är allt stabilt forfarande :).Ska gå upp till Lina lite senare i kväll
då skriver jag mer.Vi tänker även på er där hemma,som även ni måste ha det jobbigt.
KRAMAR från oss alla!!!

Skrivet av mamma/Carola

15.30 lörda 12e

Allt e bra, en läkare sa nyss att det är bättre än vi vågat hoppas på.
Hon andas själv berättade sköterskan.
Carola e där nu.

Var inte blyg att kommentera, blir ju som en dagbok för henne detta.
 

12.34 lördag 12/1

hejhopp i lingonskogen :D
mja, elin här .. :p

va nyss uppe hos lina, dom skulle precis vända på henne när ja kom så ja fick vänta i ca 20 minuter.
dom har sänkt på sömnmedlet så hon kollar när man pratar med henne! :D
När dom skulle vända på henne & frågade något så nickade hon också! :)
allt är iallafall stabilt osså där. najsnajs, ;D tjiiiing! ;*

kl 10 lörda möra 12e

Va hos henne 22-01 i natt, allt var lugnt.
Vid 23 ringde Gustav (kirurgen hennes) in dit och såg till att man har hans nummer och att sköterskorna fick veta att han vill bli uppringd om det är nått oavsett tid. Vilken kille!

Mitt i skrivandet ringer Gustav 10,15 han säger att:
Allt ser bra ut, hon småblöder fortfarande men det räknar jag med att det försvinner helt.
Leverprov är på bättringsvägen, allt ser bättre ut.
Ett litet problem är att blodtrycket är lite lågt, vi ger läkemedel för att hålla blodtrycket uppe, men det kommer nog ge sig, Jag tittar kanske in på eftermiddan. Och jag ringer dig om det är nått.
Han sa åxå att hon är mer vaken nu.

Läkaren på CIVA i går kväll sa till att hennes sömnmedelsdos skulle sänkas för att hon ska bli mer kontaktbar så när jag vid 1-tiden ska gå tittar hon på mig när jag säger hejdå, jag blev kvar hon tittar på mig även andra gången, när jag för tredje gången säger hejda så tittar hon först och sedan gör hon en hängläpp varpå jag skrattar gott, hängläppen övergick i en -jäek ja har en slang i halsen och känner besk smak-min.

Dom berättade åxå att hon vägrat låta dom borsta hennes tänder tihi. Dom skulle prova igen på natten.

In å slagga men där fanns 2 hyperaktiva megafnissande syskon så det gick inge bra. www.lättad.nu.

Elin är hos henne nu.

22.58 11/1-08

Allt är lungt ville bara skriva lite å berätta.Just nu är Lelle uppe hos Lina.Vi vill tacka alla Linas suveräna kompisar
som ställer upp på henne,hjälpte henne packa allt inför resan ner,Jessica å Sanna och Anna som följde med henne på flyget ner,så hon slapp åka själv.Även Jessicas pappa som åkte ifrån jobbet för att skjutsa henne till
flygplatsen.Ni är guld värda.

Skrivet av mamma/Carola/Kram på er


20:49 fre 11/1

Allt är lugnt,
Sussie kom hit nyss och är uppe hos lina med mamma just nu.

/danne

13.10 fre 11/1

Gustav ringde nyss, allt gick bra och dom är nöjda.

Hennes ansträngda lever har inte "orkat" se till att koagulering av blod varit bra, hon har s.a.s. inte slutat småblöda på massor av ställen, därav 3,5 liters blodbehov i natt.

Man har tillfört nu så att blodet koagulerar bra.

Allt ser stabilt och bra ut, tarmen är fin, dom är nöjda.

Hon sys ihop nu, dom låter magen vara öppen litegrann, stängs ev i nästa vecka.

Tummvila.

fredag 11-1 09.00

Gustav ringde 08,15 fredag.

Det var trångt åt tarmen,tur att vi fick en såpass liten tarm.

Hon har blödit en del i natt, 8 enheter blod har gått åt, lite oroväckande.
Vi tar in henne för operation igen nu vid 10,

Hon har platta över magen, den är ej stängd.

Vi tar då bort blod som samlats i buken och letar efter varifrån blodet kommer och stänger/åtgärdar.

Hennes lever såg såklart ansträngd ut, vi bedömmer med prover som "bevis" att den ska klara sig och senare återhämta sig när tarmen börjar jobba.

Hennes levervärden har stigit rejält. Men det är väntat med tanke på att hon nyss opererats.

Jag ringer så fort vi är klara.

08,20 ringer markus ovetande att Gustav hunnit ringa.
Han berättar samma saker, men nämnde att det var lite trångt att stänga henne
så dom lämnade henne något öppen.

Dom har räknat med att i vilket fall operera igen men att det blev lite snabbare på grund av blödandet.
Han tror inte att tarmen behöver tas bort, den risken finns dock såklart.

Märker att även han har lite svårt med ordval (det här att när dom berättar så märker man att dom funderar på ordval, typ ska jag säga att vi tar in henne lite snabbt nu eller att vi tar in henne akut, när dom pratar om att hon blödit i natt ska jag säga att hon blödit en massa? en del? litegrann? etc.)
lättar upp samtalet med att inflika att det märks att du har svårt med ordvalen likväl som alla kirurger hehe, han svara typ att njae jag är ärlig och vill säga som det är utan att dölja nått,
och visst det är farligt att operera, vi är oroade över att hon blöder samtidigt som det är nästan förväntat, det ingrepp vi nu gör är så pass litet så det ska inte belasta henne mycket alls.
Och det är normalt att man opererar/går in efter transplantation ett antal ggr.

Det är som sagt farligt rent generellt med operationer och transplantationer och oroväckande att hon blödit men att jag känner att det här kommer att gå bra.

Han sa åxå att 9,30 tas hon till op, ca 40-60 min senare påbörjas op.
På frågan hur länge det kan ta så tror jag att svaret blev: Det är mer troligt med 3-4 tim än 9-10.

Det tror jag var allt dom sa, nu är det tummhållning del 2.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0