skotävling hos Lily's ..

Såg att suss länkat och deltagit i en tävling hos någon tjej som heter Lily .

dealen är att man ska länka till henne och sprida tävlingen via sin egna blogg, men eftersom det inte var 'my coup of shoe' hehe så testae jag att göra såhär! :

image47


sen ska man kommentera och länka till sitt 'rekllam-inlägg' i hennes tävlingsinlägg liksom.

Min kommentar: " Hej, jag har länkat till tävlingen nu, rejält ^^ men jag vill inte vinna skorna, eller jag vill att 'Suss'  ( http://sussiessaga.blogg.se ) som också hon deltar i din tävling. ska vinna dem. Varför? Jo, simpelt.. för att hon är en av världens bästa vänner som alltid ställer upp! Det spelar ingen roll när, var eller varför. Vi båda bor i Gävle men jag ligger själv sedan Januari inlagd på sahlgrenska och har genomgått tarmtransplantationer x 2. Både jag och sussie önskar vi kunde träffas oftare under  den här tiden, men det funkar inte. Därmed tycker jag att ett par nya skor är det minsta hon är värd!  Såg på hennes kommentar till dig att hon skrivit att hon önskade sig vinna  Suzzy - Svart Läder stl 41."

nu ska jag hålla tummarna  !!


Nu desperata hemmafruar på daatorn. Hörs kanske imorgon.
Ner på OPomläggning imorgon, VAC-omläggningen  piper :/


Nattelinattgodnatt.

Rubrik..

Jaooo, som ja skrev i förra inlägget så  trode jag inte att omläggningen skulle hålla, jag gissa rätt, blev omläggning på söndagen också, då gjorde niklas det o den har funkat tills idag.. just nu är hon nere på omläggning, är daniel-lukas som ska göra den, han som säger att bloden sprutar, vi hade iaf ett snack med han idag, fick rensa luften lite.

Annars så har de väl vart bra. förutom igår, Lina hade feber och det kröp i hela kroppen på henne,  sattes väl in nån antibiotika, idag har hon inte haft någon feber, va på dialys 09-13 typ, käkade lunch, svävade över till rullstolen, jag och lina gick ut själva, solen stekte, är typ 20+ här uha, lite för varmt nästan, sen gick vi in efter typ 30 min, träffade en stor kändis i hissen, lasse brandeby. cooooolt. sen åkte vi upp skyfflade över lina till sängen, träffade emmas(Linas sköterska som är mammaledig nu) barn blev bjudna på bullar och så, sen såååe vare omläggnings dax typ, sjukgymnasten va in innan, och berätta att hon hade fixat med massage o så för linas fötter/armar/ben, heter nått specielt den massagen, hon fick sån i gävle och då hade hon inte lika ont i ben o fötter. Hoppas de hjälper dårå.

Jessica kommer ner den 2a till den 6e,  det är jävlarns bra för det va ett tag sen en kompis va här, sen så kommer väl morsan ner nångång och jag åker hem och är hundvakt, farsan funderar väl på att åka ner kanske me emil nångån får se hurt blir, så ligger leeeeeeeget iaf dårå.

 tja

/danne

Omläggning, fiskmåsvideo

Japp, vi drog över Lina till rullstolen vid 2 tiden kvart över 2 va vi väl redo att dra, då knacka de på dörren och en sköterska sa "dom ringde från op du ska ner dit halv3, så jag o Lina gick ut själva iaf, jag rökte en halv cigg sen gick vi till OP där sköterskorna stog och väntade med sängen, så slängde vi tillbaka henne så åkte hon in o sov lite.

Ganska dumt att göra omläggning nu för den som markus gjorde funkade bra, inge problem alls me den, och nu är det någon som vi aldrig har träffat förut som ska göra den, så de känns lite som ett "nerköp" på att göra omläggningen, men hon vela inte att de skulle bli imorn för söndagar är hennes lediga dag, jaja, blir väl troligtvist en vac pumps pipar söndag iaf, men de kan ju gå jätte bra också, får hoppas på det. Markus sa att det var ordning och reda på han som skulle göra den iaf, bra det!

Nu till den sjukt tama fiskmåsen: klicka HÄR  eller kopiera den här länken: http://www.youtube.com/watch?v=eBybNodbsfM

här skiner solen iaf, shorts väder har de vart i typ 4 dagar nu igen, jääävligt skönt.

tjaoopz /danne

Grattis Elin 14 år 22/5

Hipp hipp

omläggning IGEN! lite bilder

Jaaaae, igår kväll när jag skulle gå till villan sa lina "nu börjarde det läcka" kollade och de gjorde det, ganska mycket, tråkigt nog var de jour och "skrämma-livet-ur-patienter-mannen" skulle göra omläggning, antar att någon har pratat med honnom för han gick inte ens upp och kollade han ringde OP direkt och fick tid direkt, Lina försökte få han att inte göra det, kräva en annan som gör det, men de gick som inte då på natten, Jag började tänka lite "fan undrar när markus,malin eller niklas börjar jobba, typ att vi skulle vänta i 6 timmar" eller nått så inte han fick göra omläggningen

En sköterska följde iaf med ner o va med under, kom tillbaka typ 02:30, vacen har larmat hela natten så hon inte har sovit nå bra, och har fortsatt gjort det hela dan typ, jag kollade på magen och så, och de blir nog ganska svårt att förklara men iaf så ska vac tejpen va helt tät, annars kan de ju inte bli ett vacum dårå, och vilken 6 åring som helst hade fattat att man inte tejpar över en stor bomulls kudde som hon har där vid en slang, för då kommer det in luft faktiskt, snille! Jag sa även igår till Lina att "Jag känner mig orolig att han ska göra omläggningen på dig, så du borde ju vara ännu räddare efter de han sa, och att görs det inatt nu så kommer det behövas läggas om imorgon eller i övermorgon, inte en chans att han kan tejpa rätt" o så äre nu, de läcker och vi väntar på omläggning igen.
Blir väl markus som gör omläggningen, och han brukar få det att funka. Går ju inte att ha de så här, omläggning, sova 4timmar efter för sövmedel, vakna, börjar läcka, omläggning igen, så har det vart nu i ett par dagar.

Så nu ska vi fan imig kräva att de är någon av Markus, Malin Gustaf eller Niklas som gör omläggning, det är bara onödigt om de kommer nån snubbe som ska försöka för då behöver nån av dom som kan göra det göra om de nästa dag. Får ha en egen jour för lina eller något, eller att sköterskorna börjar göra det inte vet jag. Men så här går de inte att ha det!


jaja nu till lite roliga saker lite bilder från när jag fyllde år.


image43
Tåwta veryy guuuth!


image44

Lina käkar tårta madde står o hojtar


image45
Lina blåste upp en balong eller 2

image46
Fotografering :D

orkar inte lägga upp nåra mer, tar sån jävla tid med Linas super internet :P

nu ska mat beställas av dietisten, sen vänta på omläggningen!
Hejdå peoples Lina hälsar
/danne


Pontus & Madde

Hej.
Har pratat med lina nyss, skulle vilja att pontus ringer mig.

Lennart 070 402 87 79

Grattis på namnsdan sötnos.

Försökt ringa nåra ggr utan svar i dag.
Anne var här nyss (Dollar) å tala om att du hade namsdag. Som om inte jag kom ihåg det hehe.

Hälsa mormor att hennes vintestarpolare från campingen har Emil (vikarie) på Nynässkolan senare i höst.
(Ja å Emil va där å skola in oss i morse.)

När ja frågade Emil om nån av tjejerna var söt så tjata han om nån Inger.

pussnda.
Papps

GRATTIS!!!

GRATTIS på namnsdagen Carolina!!! från mamma & Elin.
Jag ringde å smsade dig i morse efter du smsat mig,men du svarade inte.
Konstigt att det inte gick att nå mig på mobilen i morse :( .
Vi hörs under dagen, älskar dig,PUSSAR & KRAMA från mamma å elin

omläggning igen

Äntligen är helgen över, ska jämt hända nå skit på helger när det är jour! Iaf så blev hon omlaggd igår av någon, hon fick slippa "blodetsprutar-mannen"  men iaf så blev det inte riktigt gjort, men nu är iaf markus här så nu kan man slappna av.

Hon vela att en sköterska skulle följa med och vara med under, så madde hänkade, är ju sköterskorna, lina och familj som vet bäst hur hon vill ha omläggningen, så de är bra att madde hänka!         

Dom fick som tur var en glipa mellan 2 transplantationer annars hade väl omläggningen blivit ikväll nån gång

Åkte väl ner för 1 timme sen eller nått.

Hon sa typ "va bra att de blev nu då kanske jag hinner träna efter"      bra inställning där syrrawn

BIlder från kalas och sånt kommer väl nån dag,

Lina bestälde ju en systemkamera och en videokamera till mig i present(tack igen:D) , men iaf så blev ordern avbruten en gång först, så satte dom tillbaka pengarna efter lina hade pratat me dom i telefon, och dom sa att vi skulle göra om beställningen, gjorde då det i mitt namn, kollade deras hemsida dagen efter, stog "status: avbruten" ringde, pengarna dog på telen, kom iaf fram till att de va för att hon ligger på sjukhus, och dom kan inte skicka till annat än hem adress, lite virrigt, eftersom dom har ett alternativ att klicka i typ "vill du ha varan levererad till en annan adress fyll i här" men iaf lina ringde och hotade dom lite :) ljög lite o sa att de här va ju present till min brorsa och nu har jag fått blanda in han i det här, tjaffsade på i 30 min, ja sa till lina "säg att vi beställer från nån annan bara lägg på" typ, men dom vela inte släppa oss,  men iaf så blev det tillslut att vi får kamerorna till avdelningen, och ett presentkort på 500kr.  bra jobbat där

ska nog glida upp och passa på att städa hennes rum, när sängen inte är där, hejpa

/danne

Omläggning

nu är hon på omläggning, hon blev jätteglad...så ska jag försöka glömma allt annat tjafs :)..  bara och vänta nu! imorrn startar väl träningarna igen antar jag, bara och kämpa på. Får se om det hinns att göra nått kul ikväll för henne.. Piiz out
////robb

jadu..

man kan ju fundera på rätt yrkesval för vissa personer som verkar inte egentligen ha någon som helst human inställning till nånting som pratar.
Saker som andra kirurger gör går inte alls för honom ,

Jag frågade , kan man inte bara göra ett litet snitt i plasten och bara byta ut slangen som inte suger som den ska?(så sa en annan kirurg för två veckor att vi kunde göra, och det gjorde vi, gick hur bra som helst) ...
han yra nått om att : näe, då har man en timma på sej för vakummet och då sprängs huset upp .  aaa sääkert!

man hinner inte få en syl i vädret för dÅ HÖÖJSS RÖSTEN TILL DE MEST MANLIGA VINNER! ..  jävla översittare.
"överväga , överväga.. blablablabla,. det här är en övervägningsfråga,blodet sprutar som fan.. ojojoj.
Nu vågar hon inte röra på sej alls plus att det gör ont, söndag och  hennes dag, kunde inte träna igår eller nånting, tejpen stramar på rätt mycket. Och det vi alla vet nu är ju att träna är det allra viktigaste för henne, komma ut en stund, fixar man inte nått av det här, ja då blir det ju inget alls, bara sängliggandes, nu är faktiskt allt det här hans fel, helt ärligt. 3 dagar bortkastat.  tack!

Kan fan inte tänka mej att gustav eller markus eller niklas skulle tillåta att nått sånt här skulle få inträffa... nu har ju den  jäkeln skrämde livet ur carro inatt.., :varje omläggning skadar tarmen, blodet sprutar, man har bara en timma på sej, tarmen riskerar att följa med svampen, hudskarvarna brister, måste sy igen det, civa m.m ..
har aldrig hört på maken om sånt.. tack för den! jag vill faktiskt inte att han ska röra henne nå mer, menmen.

Och jag måste faktiskt säga till er som kommenterat hennes förra inlägg, några av er, hade ni varit här så hade ni förstått det full ut.. jag skulle känna att, nä nu ger jag upp.

Sorry men det är ju den naturligaste känslan efter en sån här sak.
///robb

Skit!

Jävla skit. VAC'en suger inte som den ska, vilket gör att svampen blir mättad. Blir svampen för mättad så kommer det tillslut att börja läcka ifrån magen och tejpen kommer lossna.
För er som inte vet vad en VAC är så kan jag förklara att det är en maskin, och i (?) ja, magen är ju inte helt stängd, i magen sitter en sorts svamp,som täcker 'hålet' i buken.Över den där svampen sätter man sedan en megastor genomskinlig tejpbit och på tejpen gör man sen ett litet hål och därpå  sättes en sug, med slang. Slangen går sedan till den där VAC-maskinen som suger så att det blir ett vakum i buken.
Hålls inte det vakumet så blir det som det är nu. Och det gör ont. Det pyser, och det kan börja läcka när som helst.

Det är helt enkelt skitjobbigt. Och läkaren som är jour vill inte lägga om! vadå vill inte?!? ÅH!
Jag blir så less på att ha det såhär. Jag vill inte ligga på sjukhus något mer, jag vill hem. Jag vill leva som alla andra. Jag vill kunna gå till affären och köpa en chokladbit eller en läsk. Och få svälja det! Jag vill hem till mina vänner och min familj (!!!!!!!!)
Jävla cp-gud om du nu finns, vad fan har jag gjort för att förtjäna detta jävla helvete...? Va? Va?

WebCamade med Jasmine idag. Jag höll på att börja gråta. Men jag höll det inne.. Jag känner tårarna i halsen nu med. Jag vill hem till henne! Jag vill gå ut och gå med henne, leka i lekpark osv.

Men istället måste jag ligga här, på andra sidan Sverige ifrån alla jag älskar.
Som tur är så har jag brorsan här.. Det gör det hela lite lättare. Men ibland längtar jag hem så mycket att jag funderar på att ge upp, åka hem och leva med  dropp.. som innan.
Men vad skulle det vara för liv egentligen,,,,,

Jag saknar er, så ni vet.
(slängpuss till Jasmine)

Pratbubblan! Kom med förslag! Vad sa Pontus till Robb?

Översta fotot på robb å pontus på bänken. Vad har pontus nyss sagt till robb?

Kom med förslag till pratbubbla.

Till cia avdelning 20. Pontus & madde dygnet runt pliiis?

Finns ingen medicin som är så bra som dom 2 är för lina.

Så snälla cia, kan inte madde å pontus ha lina varenda gång dom jobbar?

Och begär nån av dom ledigt så ger du avslag bara:)

Lennart

utflykt 10/5 2008

jepp jepp nu kommer det bilder från den andra promenaden.

image33
Rob och pontus äter nått som vanligt.


image34
Lina va me hon också


image35
Stekar Lina glassar i solen

image36
Lina och Rob, i solen, varmt vare!


image37
:DDDDDDDDDD


image38
Så här ser sahlgrenska ut nu på framsidan, lagomt risigt, men ja tror dom la pengarna på att hitta bra läkare/kirurger/sköterskor istället


image39
rob lina emma på väg tillbaka


image40
Den där mustaschen fick jag(danne) när jag handlade på pressbyrån, nån mustasch kamp, cancer grej.
den dagen låg lina på dialysen, och man kan ha ganska kul me en sån, folk gick förbi rummet o kollade lite konstigt


/danne, lina

Present

Fick panik och var tvungen att fråga brorsan vad han önskade sig och fick till svar :
"Jag vet inte, allt jag vill ha är så dyrt... typ filmkamera och grejjer.."
Skitsamma sa jag, jag fick ju trots allt en dator i julklapp av honom :O

Så vi satte oss och kollade, och han fick välja.. hhittade en vettig inom rimlig prislass.
Denna blev det :

Sony videokamera DCR-SR35


image31

Inte nog med det så råkade jag impulshandla lite jag med ^^
Det blev en systemkamera för min del :D
Och en väska till den.

Canon EOS400D kit med 18-55mm objektiv + 2 GB 133x minne



image32

Wooops, där försvann 10.000 :S men jag längtar!!!

Nattinatti.

Födelsedagspresent ?

Jao, på onsdag fyller lillebror Danne år. Han firar sin födelsedag här, på sjukhuset med mig. Hur gulligt är inte det då? Men jag har ett problem jag.. jag kan inte komma fram till vad jag ska köpa i present till honom!
LANGA TIPS!
Tänk på att jag troligen måste  beställa presenten, och att han får den i efterskott liksom.

Jag har iaf beställt en smörgåstårta tills på onsdag.. så kalas blir det.



Iförrgår tränades det hårt. Jag och Gunilla körde hårdpass fram  till 20.20 (hon slutar jobbet typ 16) Det var snällt av henne att stanna så jag hann träna också ^^

Och igår var jag ute i solen igen :D
Bilder kommer väl sen när vi orkat tömma kameran.

Nu är det lunch, kyckling, ris och currysås blev det idag. Fruktsallad till efterätt! :D

Föressten, fick två väldigt oväntade men sjukt trevliga samtal igår också.. både från Fia och från Nicole!!  Blev hur glad som helst..

PUSS!

gårdagen

Jaaa, igår blev det lite grejjer, solen sken och lina sa "jag vill åka ut i sängen" även om det inte går att åka ut ute, så vill jag åka så ja slipper se rummet ett tag, vi kom fram till att alla dörrar på sahlgrenska är för små för hennes super-civasäng snackades lite, pontus sa "jag säger inte att du ska nu men hur länge sen var de du satt i rullstolen?" en månad typ svarade Lina, snackade lite o sa att de är ju inga problem att vi lyfter över dig för du väger ju bara 40 - 50 kg, för då kan vi ju gå ut vart vi vill om du sitter i rullstolen. Det gick hon med på..

Jag (danne) Rob,madde och pontus lyfte i hennes lakan ner i stolen som stog brevid, vips sa de bara så satt hon där helt smärtfritt. Sen började vandringen utåt, de va faktiskt 20+ här i göteborg igår, och när hon kom ut genom dörren sa hon "SHIT VA SKÖNT DET VA UTE DE HÄR SKA VI GÖRA VARJE GÅNG DET ÄR SOL!" (första gången hon va ute sen Januari) vi gick och kollade vid botaniska där, men de va lite för mycke offroad för stolen. Sen gick vi till apoteket och hon shoppade loss, sen satt vi oss i solen ett tag och ringde på pontus så kom han ut o va me oss ett tag.

Sen gick vi upp till Civa och hälsade på en massa sköterskor, sa åt nån sköterska att vi vela träffa bengt åke (civa hövding typ) dom ringde, han satt ute i solen, men sa "är lina där så kommer jag nu direkt" så han kom upp o såg glad ut och tyckte hon va väldans pigg.

Sen drog vi oss mot pressbyrån och köpte glass och satte oss utanför akuten typ, under ett par träd och åt glass,

sen efter ett tag så gick vi tillbaka för lina kännde sig trött, men innan vi gick in i rummet leta vi reda på sjukgymnasten så hon fick se att vi va ute och åkte hon blev glad hon me.

Vid 3 tiden lyfte vi tillbaka henne till sängen då hade hon vart uppe i 2 timmar. Hon somnade ganska direkt, sov tills typ 22:30 då fick hon åka ner på omläggning och nu vakna hon ganska nyligen 10:20 typ så hon har sovit ett par timmar.

Riktigt grymt gjort, gjorde min dag de där, att tänka på också är att det läckte om omläggningen och då brukar hon inte vela röra sig så mycke, men igår så funkade det. Nu ska vi upp på dialysen sen hoppas jag att vi tar en promenad idag med. Kommer lite bilder här nere.

/D

image26
Madde Lina och Danne

image27
en glad Madde och en glad jag nere för en påhälsning nere på intensiven.

image28
Försökte ta oss in i botaniska trädgården men det var för mycket terräng för min super-rullis :(

image29
Flickorna väntar på att pojkarna köper glass.

image30
Rob och Lina käkar glass i värmen utanför akuten

De va allt för gårdagen, kanske lägger in lite filmer senare.

/danne o lina

onsdag 7/5 2008

Nu sitter Lina jag(Danne) och Rob på Linas rum, mamma pappa och elin åkte hem på söndag morgon, det har vart ganska lugnt, nån omläggning, och vart på dialys typ 2 gånger.

På lördag var Eva här som har gjort en multiorgans transplantation, och pratade med lina, sen på måndagen va en tjej som heter Ann Louise här som är i Linas ålder som också har gjort en sån transplantation. Va nog ganska nyttigt.

Idag fick Lina upp en 750g hamburgare typ, (se bild)  sen tränade hon sen fick hon in kalops o käka de
nu pluggas det matte, och jag och rob får inte kolla på hockey :(

hejpa
/D

BIld 1: Lina äter hamburgare? Hamburgare äter Lina?
Bild 2: Lina åker rally från dialysen

image24

image25
image24































Snack med Gustav i går.

Gustav Lina Danne Robb och jag (papps) snackade på linas rum i går.

I stället för att försöka återge samtalet så sammanfattar jag det som jag ser det.

 

Njurarna har mått bättre, mycket mediciner under lång tid är en orsak till det.

Prisma/dialys på CIVA har hjälpt, vanlig dialys ca 3ggr i veckan är tanken framöver och att det ska förhindra trötthet, svullnad m.m. Hoppas det funkar och att det inte blir nå knas med personalen.

 

Sondmatningen via näsan ner in i tunntarmen tidigare sannolikt har gjort hål i tarmen (det senaste hålet) insidan av tarmen vid hålet ser bra ut. Man ska troligen mata tarmen via hålet med annan tunnare slang. Och att hon matar den andra delen av tarmen fram till hålet genom att dricka soppor och dyligt.

 

Man ser att levervärdena blivit något sämre sedan man slutade mata tarmen (efter att man tog bort sondmatningsslangen) och att sannolikt beror det på just det att tarmen inte har nått att jobba med.

 

Man har funderat på att ta bort tarmen, den är bra för henne trots skadorna men samtidigt så sinkar den efterssom den gör att hon stup i minuten ska sövas för omläggning, läckage som gör att hon ligger still etc. Men att det vore för farligt att avlägsna den menar man.

Stor operation + att levervärden sannolikt rusar iväg + njur-värden + att hon inte är stark nog nu.

 

Lösningen ska vara multiorgans-transplantation framöver.

 

Hon fick en fråga att fundera på som var:

Hur gör vi om det dyker upp lämplig donator nu?

Du är inte redo än (läs - det är farligare att göra det nu än att göra det när du är stark).

D.v.s. ska vi chansa och operera eller ska vi chansa och inte operera?

 

Min personliga förhoppning nu är att:

 

1: Förutsättningar för att kunna träna ges i och med att dialys regelbundet sker. (piggare, ej svullen etc.)

 

2: Snabba framsteg sker, där komma ur sängen är ett. Gå ett annat.

Där andra viktiga saker följer med såsom, se annat än rummet, sola, få perspektiv, etc.

 

3: Hon får stanna på Sahlgrenska och inte åka till ett semestrande Gävle.

 

Och sedan hoppas på lämplig donator om 10 veckor.


Pigg å glad 08.20 lörda möra

Papps här, jag somnade fullt påklädd i går å vakna i natt ca 4, nenne var uppe han sover bara på dagtid, vampyr?

Gick upp till lina både ja å nenne vid 7, han vart pömsig å gick för att sova, jag somna i fåtöljen, sköterska kom in 08,20 å väckte både mig å lina, hon ska till dialys nu klockan 09.00 sa sköterskan. Jag henkar.

Efter en kvart sa lina att - vad pigg jag är! Känner sig utvilad lixom. Ovanligt typ.

Nu ska vi packa ihop å ta merd datorn en våning upp till dialys-ligan, sköterskan på 20 kommer efter med soppa å stuff. Jö.

danne lennart elin å robb hos lina nu

Vi stack från gävle 19.00 framme 23.00, vi väckte inte lina utan gick å knoppa.
Elin danne å jag (papps) gick upp vid 09.

Hon e vaken å pigg, ska strax till avdelning 20. Prisman funkar, den renar blod å gör kroppen fri från överskott av vätskor så svullnader avtar = värk i svullna ben flörsvinner. Den gör även henne piggare eller kanske rättare att den gör henne normal å inte trött som man blir om njurar inte renar blodet bra nog på egen hand.

Risken e stor att hon behöver hjälp med prisman fler ggr, den kan man inte köra uppe på avdelning 20 och hon gillar ju inte att ligga på civa som ni vet.

Man ska försöka lösa det genom att testa att hon åker upp till avdelning 20 nu om en stund och att man tar henne till njur-avdelning/dialys och där testar att köra vanlig dialys (den hon har nu är annorlunda både på sätt och maskin) nån timma några ggr i veckan.

Om det funkar så blir det klart bättere förutsättningar för henne att snabbare göra framsteg i träning/stå upp/muskelmassa etc. I och med att hon då INTE svullnar upp med värk som följd och att hon även blir piggare.

Nu ska jag ut å leta skogaholmslimpa och edamerost hejda.

RSS 2.0