Happy news !

En utav mina största 'rädslor' jag har haft med tanke på att jag ligger på sjukhus( förutom att jag ska dö såklart )  har varit rädslan över att behöva fira julen här på sjukhuset. Även om jag vetat att jag absolut inte skulle ha varit ensam så är det ju verkligen inte samma sak som att fira hemma i familjen & släktens mysiga och kärleksfulla värme.
Innan jag hamnade i denna situation så brydde jag mig inte så mycket om julen, tyckte det var mest för de mindre barnen man gjorde ett sådant ståhej över det hela. Själv var man med under jul-lunch / middagen, kalle anka och paketutdelningen, Sedan drog man en dusch och fixade till sig igen - FÖR ATT GÅ PÅ KROGEN ELLER FESTA PÅ ANNAT HÅLL! - Löjligt enligt mig :)
Men det har ändrats för min del, JAG ÖNSKAR VERKLIGEN ATT INGENTING 'DUMT' (dvs. infektioner, för mkt snö eller annat.. ja dumt liksom) HÄNDER FÖR...JAG KOMMER HEM PÅ 'Permis' ÖVER JUL OCH STANNAR TROLIGTVIS ÖVER NYÅR MED !!!
Såååå jäv*a länge jag har längtat efter att få komma hem - få träffa alla jag vill träffa när jag vill träffa dem!
Få fira julafton och dagarna som hör till med min älskade familj och släkt!


Hem, hem, hem, hem, HEM!

ONE LOVE

SVAR TILL MARITA: Klart jag kommer ihåg dig - eller ja.. ER dvs :)
Tack för peppningen och ni får gärna fortsätta hålla tummarna! Hur är allt med er nu förtden? Kram

Lite bilder från gbg, sahlgrenskaViktiga möten i Göteborg
Bankomaterna är lätta att råna, ligger fullt me tusenlappar i säcken där inne.Den här bilden lägger jag upp mest för att mobba morsan lite, en gång stog vi precis vid dom där skyltarna och rökte, och jag sa typ "bra att vi står här alldeles vid skylten" då sa hon nått i stil med: "men det är ju en röklucka här" hon va seriös också, de som va kul.


Annars idag så klev jag upp typ kl12 o lina ringde typ då o sa att hon va i träningsrummet bara så ja visste.
Jag gick upp o hon satt på typ en gymbänk som man kan träna benen med o så,hon satt o körde me en hantel och lite ben. Jag satt länge o tänkte på hur fan dom fick upp henne dit, men de gick tydligen.Gustav hade också kommit in o kollat, de är inte så ofta han time:ar in de att komma när hon tränar och de är ju de hon vill visa. Sen efter att hon tränat ett par timmar, så började hon gå från träningsrummet, och hon sa "ring gustav" jag ringde gustav, han sa aa jag kommer, hon gick på och gustav, grisgosedjurmannen, och en till doktor kom borta i koridoren me tandraderna i taket, glada och stolta, fick typ 1ton med beröm, gustav fråga "vad är ditt nästa mål då?" och hon sa "att åka hem" bra lina!  sen så blev de rullstolen, vi va väl ute i typ 3 timmar, åkte runt lite överallt va in en snabbis i botaniska, men de va för drygt att gå där. hon visade mig vart psyket va, kan ju va bra o veta om jag vill skaffa lite kompisar.  Man ser hur glad gunilla blir när lina gör nått sånt där, som att sätta sig på en träningsbänk o träna sen gå en massa metrar, märks att hon bryr sig! grym sjukgymnast.


tjarå/d

tisdag eftermidagen blev lite seg, op.

Mja, efter de ja  skrev i förra inlägget så gick jag upp till lina, hon hade precis kommit ner från dialysen, va glad o så, vi skulle gå ut, hon satte sig på sängkanten, och det började rinna blod i läckpåsen, och det bara rann på, dom tömde 500ml, och det fortsatte att rinna, dom tog HB på det, testa hur mycke blod det är i det som rinner ut, det va 88, och linas blod ligger på 108, som jag har fattat det iaf, så det var ju nästan rent blod som rann ut. Sköterska hämtade Malin (kirurg, läkare), hon sa "du måste nog lägga dig ner igen" så gjorde hon det, och blev riktigt ledsen och less vilket jag förstår. Hon kollade o så, de va mycke blod i magpåsen, så sköterkor fick stå och hålla så de inte rann ut så hon inte tappade så mycket, skulle väl tippa på att hon tappade 1L blod iaf. 

Iaf så stog sköterskor och höll för, malin sa vi ringer OP, påsen blev tillslut full och det började såklart läcka, överallt. sen efter en timme eller 2 när hon hade legat o blivit plågad i skiten, så fick hon åka ner, de va nära att vi inte fick åka in för hon hade käkat 8 halva jordnötter, men jag fick spola gastrostomin så vare lugnt sen när dom såg att vi fick ut det.

Väntade på hennes rum, hon åkte väl in vid 22-23 tiden vet inte riktigt, kom tillbaka kl 4 iaf,  som jag fattade så va de ett kärl som "gått av" så de hade legat och pumpat ut blod, och de fixades med 2 stygn, de va ytligt iaf, så de va inte inne i nån tarm eller någe. 

Så idag sov hon till 3 tiden nångång, sen tränade hon me gunilla, ja passa på att tvätta. sen så gick hon en bit, sen ner i rullstol och ut va väl uppe i en timme eller nått skulle ja tro i stolen. sen gick vi o kollade på en hiss typ =D. 

Träffade en läkare som de va längesen jag träffa iaf, vet inte me lina, mannen-med-gris-gosedjuret. tyckte de va skitkul att se Lina. sen gick vi upp, över till sängen, kollat på en skitrolig serie, hon käka lite mackor, sen drog jag till villan där jag är nu.

thats the days.

kommer lite sjuka gbg bilder senare.

!

tja danne här.

Igår när jag kom vid 6- 7 tiden så låg hon och sov,helt slut, hade tränat länge tror jag, jag själv hade bara sovit 2 timmar natten innan så ja sa att jag också skulle gå o lägga mig, men  de vela hon inte, men tillslut sa jag att nu går jag o lägger mig, för hon somnade bara om och jag höll på o ramla ihop.

Va  upp typ kl halv 9, hon sov lite, sen tvätta hon sig o borsta tänderna och sånt sen kom gunilla (sjukgymnasten) och hon satte upp .. hmm ja man kan säga som ett dragspel vid varje fot, som fylls me luft så hon fick pumpa på med de o träna benen, sen körde hon lite armövningar o så, 4kg me vänster armen nu, fan nästan lite tungt för mig, tänk att hon började på typ vet inte om de va 1/4 eller 1/2 kg,  o så skulle hon böja lite me högerhandled, o hon slängde typ ut armen själv, sist jag va här så löft hon den me vänsterarmen o typ "ajjajajajaj" helt anorlunda nu.  Har gått en jävla massa framåt sen jag va här sist, va ju iofs ett tag sen men så här mycke trode jag aldrig.

sen efter all träning så skulle hon upp, va typ 2 sköterskor där + gunilla, brukade de vara när jag va där sist också, men nån sköterska frågade behövs jag här nu? så sa lina typ nää ingen av er behövs bara gunilla så ja kan luta pannan mot hennes arm typ, så tar hon tag i sidan på sängen o lägger sig på sida helt själv, sen typ så sitter hon upp på sängen. jag står typ så här   :O   fixar lite me byxor o så, sen så  fick hon hjälp att ställa sig upp, stog vid gåbordet. När jag fick se bilder och höra att hon hade gått förut  så trode jag att varje steg skulle va en process, men hon bara gick iväg hon, han knappt med me rullstolen efter henne.

Sen satte hon sig i stolen, vi drog ut, rökte lite, ner i pressbyrån osv,  sen vid halv2 drog vi upp till avd igen för hon skulle upp på dialysen, käkade o så, sen gick ja till villan o fixade lite saker, gick upp igen efter typ  1 timme då sov hon, så ja sa åt dom att säga åt na att ringa mig när hon vaknar. har inte ringt än.

thats the day so far. 


Silver Ängeln..

.. vill fortsätta vara anonym :(
JAG SOM ÄR SÅ HIMLA NYFIKEN!
Jag som gärna vill veta vilka det är som läser min blogg för att det är intressant att vet, det är kul ju :)

Därför skulle det vara skoj om ni som är här och läser, skulle kunna skriva lite om er själva.
Namn, ålder, eventuella barn och kanske deras ålder, utbildning, ni kanske fortfarande pluggar eller  vad ni jobbar med, vart ni vill komma med livet och lite sånt.
Skulle även vara trevligt att veta hur ni hittade min blogg, vad ni tycker om den och hur länge du har läst här :)

Så skriv lite om er och ifall ni har egen blogg - länka gärna till den :)Jessica åkte hem i söndags efter en kort visit på 2 nätter & 3 dagar - SAKNAR DIG MASSOR HJÄRTAT! .kärlek.

Anniz kom torsdag kväll &  åkte hem vid 3 idag, så det blev en kort visit från hennes del också - SAKNAR DIG REDAN, MASSA! ♥

ÄLSKAR ER BRUDAR!
För det är ju helt klart bättre med 2 korta visiter - än ingen visit alls :D


Och idag kom Danne (brorsan ♥ ) hit och stannar väl ett tag. Det är kul att han är här! Har saknat honom massa, men nu är han här.. finally! Ska bli så kul imorgon när jag ska upp och gå.. Det har han ju bara sett på bilderna här på bloggen och något mms då & då. Jag längtar!

Nu ska jag se på Scrubs tills jg förhoppningsvis däckar.
Så det blir imorgon så fort som möjligt!
Tjejen längtar väldigt mycket efter att få umgås med älskade bror!

PUSS & GODNATT
ONE LOVE

HJÄLP :)

NÅGON SOM VET VEM 'SILVER ÄNGELN', SOM KOMMENTERAT I FÖREGÅENDE INLÄGG, ÄR?!?

Och om du 'Silver Ängeln' läser detta - Så skriv gärna vem du är! :)
Tack på förhand , hehe.


ONE LOVE

haha störtsköna!

Jag märkte nyligen att papps länkat i tidigare inlägg. Trodde det skulle vara nå AC/DC-skit (ursäkta ordvalet!) men icke sa nicke! Det var ju mina älskade, och saknade kusiner, som jag saknar ännu mer efter att ha sett klippet!
Harry - Det är stjärnan med gitarren.
Hugo - Lill-stjärnan som alltid är full av liv och så jäkla söt!
Maria - Min faster, som sjunger med i bakgrunden.

JAG LÄNGTAR HEEEEEEEEEEEM!!!

4,5 min hårdrock. Håll i hattarna.

.hmmessage P { margin:0px; padding:0px } body.hmmessage { font-size: 10pt; font-family:Verdana } http://www.youtube.com/watch?v=jsFFCz5wDUA&feature=channel

papps

Lördagkväll 081008

Godkväll

Pratade med Lina ikväll, då var hon ganska less, det hade börjat läcka när hon äntligen kommit ut.
Det var bara å åka upp så dom försökte laga, men det började även läcka på andra ställen.
Så då låg hon å vänta på omläggning, visste ej när det skulle bli. Hon har varit själv i en vecka nu, men i början på nästa vecka åker lillebror ner, även Jessica skulle ner tror jag :). Skönt att hon får lite sällskap igen.

Lina har ganska fullt upp nu, med träning å uppe å går, sen brukar hon vara på arbetsterapin å pyssla :).
Så hon har dåligt med tid att blogga, hon håller även på att läsa en bra bok, som hon har svårt att slita sig ifrån :).

Höres sen/mamsenJAAA!!

DET BLIR EN TILL !!

KOLLA HÄR SÅ HAJJAR NI VAD JAG ÄR SÅ GLAD ÖVER ;)

Nu ska jag fortsätta läsa (den helt underbara!!) boken 'P.S. I Love You' och smaska på min varma vaniljbulle med
ett stort glas iskall mjölk till ♥

Jag har det bra ibland jag med. :)

Puss!
ONE LOVE

Mamma här

Tänkte bara uppdatera lite, Lelle å Emil åkte ju hem i söndags,få se om Danne kan åka neråt.
Visst är det härliga bilder på Lina!!! Igår fick jag ett sms av henne, hon hade gått ännu längre typ
18 meter :), blir så glad. Hon hade även varit på arbetsterapin med Mina (sköterska).

Nu när hon är själv så skulle ett brev eller kort, nog pigga upp.

Sahlgrenska universitetssjukhuset
AVD 20
Carolina Ryman Rum 4
413 45 Göteborg

Kram mamma

Lite bilder


RSS 2.0