Förtydligande av danne

Vart CIVA för att slippa vänta på tid vid op.
CIVA en natt är tanken och sedan upp till 20 UTAN dialys.

Sedan åka ner till där man brukar köra dialys på folk 2 timmar om dan och koppla på där.

/d

danne som skriver

Tjena tänkte ta lite snabbt bara, tror inte morsan har tid att skriva i bloggen,

men Lina ligger iaf på Civa, för hon hade höga värden av magnesium o kalim eller kalcium så hon har dialys maskin nu för att njurarna inte orkar med trycket typ alla läkemedel o så.

 Va väl mening att hon skulle komma upp på avdelning med prisma maskinen(dialys) men vet inte om hon har gjort det än, åkte väl in på civa igår, men det va lixom inget akut är väl mest för att dom har dom grejjerna där, Riktigt tråkigt för henne, vet inte så mycke mer.

/d

Torsdag em

Hej alla,idag har lina suttit på sängkanten,fast det har hon ju gjort varje dag,hon är så duktig!
Just nu tränar hon med sjukgymnasten Gunilla å typ halvsover.Sen väntar hon på en ny omläggning
nu på em eller kväller,vet aldrig vilken tid,bara att vänta å vänta.Det läcker från omläggningen hon gjorde
igår,trööök.

Hörs senare/Mamsen

Onsd em

Igårmorse hade Linas blodsockervärde blivit jättehögt så hon fick insulindropp på dan å natten.I morse var det som det skulle men vid 14.00 hade det ökat igen,så nu får hon insulindropp igen,dom vet inte vad det beror på,för alla andra värden är bra.
Hon gjorde en omläggning i morse,Gustaf kom in å ronda på em å tala om att dom hittat
ett till hål på tarmen,det var inge kul att höra.
Men dom kör på som vanligt som gjort hittills,få se vad som händer framöver.

Kram Mamma

lugnt, nyss vart på omläggning

Fick lägga om idag för att de läckte, kom tillbaka vid 23 tiden, nu sover hon.

Sängkants sittning va det idag, va ett tag sen sist pga högt kalium och sånna grejjer, de gick bra.

Tror de aldrig blev svälja nå mos, för att de va fel mat eller något sånt. men de blir väl snart.

Har inte haft nån feber, värden är bra tror jag, ingen som säger någe iaf.

nu ska ja gå och sova
gnatt
danne

tänkte bara

berätta att igår när jag gick upp så kom gustav in efter ett tag, vi frågade hur de såg ut under omläggningen, jag väntade mig ett svar "oförändrat, eller sämre eftersom feber" men han han sa "det ser bättre ut" posetiva grejjer hela tiden.
Så just nu är de TRÄÄÄÄÄÄÄNA TRÄNA TRÄNA som står på listan, upp o stå, ut och gå.

Idag ska lina få svälja lite mos och sås tror jag./danneOmläggning klar nu.

Hon va tillbaka från op nu,  hade lite feber imorse 38.6,  ska tas lung röntgen och om den inte visar nått, röntga huvve o kolla om de är bihålorna,

Gustav hade vart in imorse, o de kommer rätt stuff i den riktiga stomin,(avföring) som de inte har gjort sen de va en avstötning? Men att de har kommit ut avföring liknande där hålen på tarmen är men nu även i den riktiga stomin, så de är goodneews, på omläggningen va båda markus gustav o långe farbrorn med, han skulle göra sin mätning som inte har gjorts på jävligt länge nu. Ska upp o höra med folk vad dom har att säga.

Mamma och jag träffade markus igår när han va påväg hem, snackade lite, förförra omläggningen blir det, hade han sett hur tarmen rörde på sig, som en frisk tarm ska göra. så de är kul att höra det med!

Han sa att hålen ska inte kunna läka sig själva, men dom har sett att några har gjort det ändå.

Får hoppas på att de kommer nån smart lösning på hålen, men nu är de fortfarande att ta dag för dag.  får hoppas att de inte är tarmen som ger feber.


Många sköterskor som kommer tillbaka och inte har haft henne på 3 veckor eller så och ser magen säger typ "men du nu är det inte mycket alls öppet, det är ju minde än hälften sen jag såg dig sist," det är också braaa.


Nu ska jag glida iväg upp och kolla till na.

här i göteborg är det typ 40+ ute i solen så ni vet. :)

/danne

Lina och danne har tråkigt som fan om dagarna.

Japp så är det, för övrigt är alla dagar lugna o fina, inge strul med nått inge onda sköterskor (civa sköterskor) allt e fint

Vi har jävligt tråkigt faktiskt, brukar säga till lina på morgonen "Va ska vi göra idag då?" men sen kommer jag på att det är en dum fråga för det finns inte nått att göra på de här sjukhuset, även om vi går iväg med sängen så blir det att vi åker till en annan tv med färre kanaler o de är ju lite dumt, och både Linas och min tele ligger helt döda hela dagarna nästan, höjdpunkterna på dan är väl när käket kommer, och mot 7 tiden när allt bra börjar på Tvn,

Jag tycker iaf att ni ska bomba Lina med telefonsamtal, sms, Brev(tycker hon är roligast) ja menar om ni ringer och hon inte orkar eller gör nått så svarar hon och säger det eller så svarar hon inte. Så de är inge farligt att ringa :) nu vet inte jag hur ofta det ringer kompisar till henne men de känns som de är mest mamma typ..

SÅ SKICKA BREV! RING! SMSA! MMSA! det uppskattas nog mycke nu om dagarna, tänk er själva att sitta instängd i ett o samma rum dag in dag ut. enda gången hon kommer ut är när hon åker till OP typ.

Näe fan nu missar ju jag den bra tv tiden. god kväll på er ehverhybodhy!

image22
image21
image23


halva familjen.

/danne

Omläggning

Sitter och väntar på att hon ska komma tillbaka nu från OP, omläggning, tejpen hade släppt lite imorse vid stomin, så sängen va blöt, sen bädda vi rent och när de va klart så ringde dom från op. Så då gick vi ner,  va där tills hon somnade, borde väl va klar snart, markus sa en halv timme, men hon ligger väl kvar på op ett tag efter de är klart också, annars e väl allt ganska lugnt,

får se om lina orkar skriva nå senare/lägga upp bilder hon knäppte på mig nere på op :(

sovmorgon, solen skiner i göteborg, lina tuggar kyckling

jaaa så är det, lina sov väl tills när jag kom upp (halv 12).

Nu sitter hon o käkar kyckling och kokt potatis, nån sås, keso och glor på debatt om kina/tibet.

ingen aning om kalium, crp, levervärden. antar att de är bra för dom säger inget.

nu mer tv. hejpa


danne

på OP nu

typ 22 fick hon somna nere på op, jag fick klä ut mig och bli utskrattad :)

hoppas hon får somna om direkt så hon får sova natt sen på avdelningen.

Haha ser ut som ett litet fyllo hon på bilden :)

image19

Äntligen!!

Äntligen.. Markus var in här för en stund sedan och sa att det började dra ihop sig för omläggning.

skönt att äntligen få det gjort.

vi hörs sen, heipa/ Lina              

fortf högt kalium, väntar på att få läggas om.

Jaaa, kaliumet ligger lite högt fortfarande, idag har det legat still på typ 5.8,  och det väntas på tid från OP för att göra omläggning nu för det måste göras idag för det läcker om vac plasten på magen, kanske skulle ges brikanyl idag igen, och droppet hon alltid har haft, "maten" den vita påsen, har dom bytit till Kalium fri "mat" :P

För någon vecka sen sa Lina till om att hon inte vill va så hårt sövd så hon slipper uppvak/respirator.
Så hon sövs inte så hårt nu för tiden så de är lugnt att söva idag fast kaliumet är lite högt. Sköterskan som jobba idag, har vart med på en omläggning och sa att "när jag va med sist så sa du aj och hallå och dina armar flyger ner mot magen ibland, så man måste va snabb på att hålla i dig"  Lina kommer inte ihåg nått från omläggningarna, så hon är väl lite halv sövd så där precis lagomt på gränsen.

Det verkar inte som att någon är orolig över kaliumet, känns lite mer "jaja sluta fråga om de där, de är ingenting"  och så länge gustav och co inte är oroliga är inte jag nå orolig, men lina är förstås det, sitter väl i sen magnesiumbristen och att det är drygt att dom inte vet varför.

Prograf  va på 14 idag 15 igår tror jag, så den är där den ska vara.


Nu glor väl hon och maddis på film tror jag,  och annars om dagarna har dietisten fullt upp med att beställa mat åt na,  idag va hon "peangad" och kände sig spyfärdig så vi tog bort peangerna lite tidigare, sen mitt i att hon prata om att hon mådde illa sa hon "ååh va gott de ska bli med lapskojjs imorn" och alla börja skratta.
Annars har hon tränat för de mesta, och spelat lite kort med oss.

danne

torsdag ,danne skriver

Hej  hej, just nu ligger lina och vilar, igår såg dom att kalium värdet va lite högt, inget dom oroar sig för, de värdet är ofta högt när man har njursvikt och liknande, men dom har kollat njurarna och dom funkar prima,

Igår va det första värdet 6.1, sen efter nåra timmar 5.9 senare 5.8, och det ska ligga runt 4.4, och nu idag va de på 5.9 tror jag, och sist dom kollade va den på 6.4,

Dom satte upp vätskedrivande tror jag, och något annat dropp som ska ta ner  kalium lite mest för att dom vill kunna söva henne idag för att göra omläggningen, det är inge bra att söva folk med högt kalium värde,

Dom tror att de är prograf nivån som gör det, för det ligger på 19, och det ska ligga på 15,  men samtidigt så låg prografen på 27 förut på civa tror jag, men ingen sa nått om nå kalium har ja för mig.

 Jag gick iaf ner till pressbyrån och bestämde me lina att ja skulle ringa när jag va där nere och berätta vilka tidningar dom har, och sen stog ja o berätta vad för glass dom hade, o mitt i de sa hon "skit samma ja måste lägga på"  och lät besvärad, och jag sa "vad äre nurå?" o hon sa "jag vet inte" och la på typ.

Köpte tidiningen o gick upp där inne stog 3 sköterskor o en gustav, dom kollade puls och blodtryck,  men det var tydligen en biverkning av brikanyl (eller hur de nu stavas), + att hon får de direkt i blodet så att kalium ska gå ner, det är vanligt att  biverkningen kommer efter typ 15min för oftast så andas det in tror jag, men eftersom de gick direkt t i blodbanan så så kom de en biverkning efter 2min,  "hjärtat slog hårt" sa hon att de känndes som,


Men som sagt de verkar inte va nått dom är oroliga för.

Att dom försöker med lite grejjer för att få ner kaliumet är för att hon ska läggas om idag, men det är inge bra att sövas när man har högt kalium, annars hade dom bara väntat o kollat lite då och då om de inte hade vart för att dom vill söva henne, 

så ni veeet

nu snart kommer maddis kul kul!

hejdå /D                                                     

Nu är det FF.

Jaa, det vill säga föräldrafritt. Pappa åkte hem igår (han har varit här sen 9 Januari tror jag.) för att jobba.
Så nu är det bara (inte så bara egentligen) jag och lil' bro som är här i götet.

Orkar inte skriva nå långt idag, tänkte mest uppdatera er lite om hur det ligger till..
Gustaf kom in tidigare idag och babblade lite, det verkar positivt det han sa iaf. Mitt ena levervärde är helt normalt (15) det var runt 350 när jag åkte ner för transplantation, och de andra proverna är också bra. Så det är positivt, Ett problem som dom fortfarande oroar sig över är ju de där hålen i tarmen, det verkar som om att det som ska komma ut ur stomin, kommer ut där istället och sugs sedan ut av vac:en.
Dom vet inte hur eller vad dom ska göra åt detta, dom tar en dag i taget helt enkelt.

Idag har jag kämpat.. jag har kämpat kämpat och kämpat!!
Tränat i 3h och suttit på sängkanten i sisådär 40 minuter, medans sköterskan Lina borstade ur mina tovor i håret och gjorde två nya flätor. Sen kom bror hit så vi såg lite på simpssons och 2½män.
Danne har nu gått till villan, han är bra min bror, eller näe... han är bäst. Ställer alltid upp och finns här för mig. Jag har fått världens ballaste t-shirt av honom.. hehe, den är röd och har ett svart tryck som föreställer jesus också står det "Jesus is my homeboy" på den. Ball. Jag älskar min bror jag.

Saknar mamma och lillesyyster gör jag ockdå, och lilleplutt emil. Pappa med såklart. Men han var ju nyss här så det är inte riktigt samma sak.
Jasmine, Jaasmine, Jasmine.. korten på dig sitter på anslagstavlan som är på väggen rakt framför mig, jag ser ofta på bilderna och då längtar jag hem så himla mycket. Min världens sötaste kusin. åh. jag vill hem.
Och alla kompisar då.. ååh vad jag saknar.

Nä nu måste jag avsluta innan jag börjar gråta.

Skicka brev, skicka sms, kommentera här. Snälla gör det, för jag saknar er.

Puss och typ godnatt om ett tag.

back från op för typ 1 timme sen

Bestämde me Lina igår att jag skulle gå och väcka henne vid klockan 10, Hon ringde kl 7.50 o sa att hon skulle till OP på omläggning så jag fick sova vidare, men jag gick upp till avdelning vid 11 tiden då stog  de 3 sköterskor här på hennes rum och hon hade precis kommit hit, lättväckt, inge grinig verkar det som, har en lila hatt på sig från op.

Om nån vill åka ner så är de ganska gratis nu, tradare ner och en ledig sovplats i villan.

tja /danne

Op klar FREDAG kväll 4/4-08

Nån sa att levervärden var lika bra som hos alla andra.
Temp har vi slutat att ta.
Crp har vi slutat fråga om.

Sjukgymnast ofta 2 ggr per dag i ca 2-3 timmar sammanlagt.

Lyfter lite skrot å donar även på övrig tid.

Dom la om på magen och böt ut cvk (blod-slangen vid halsen som grenar sig till 4 slangar där man ger dropp å annat i) hon bad om att ändra vinkeln på slangen, vaknade å gjorde ont som fan, ringde efter mig, ja å danne rusa till op, danne fick extra ont i opererade foten, kom fram å dom sa att dom sövde om henne och la slangen på annat sätt.
På med dumstrut + grönrock och in till henne på op, vakna sakteligen och utan allt för stora smärtor.
Danne haltade hem jag å 2 opisar gick upp med lina till avd 20.

Stick i benet + sugtablett + prograf å lite annat fixades snabbt så hon kunna somna om.

Väntar bara på att sköterska ska koppla droppen (i nybytta slangarna som ömmar) sedan byter jag vac-pumps-burk innan jag går å knoppar.

Tanken e att jag åker hem i morgon (i dag) lördag å lämnar haltande danne med lina, är det nån som vill hälsa på så är ni varmt välkomna. Kan ni sova i samma rum som danne så är det gratis för 1 snubbe. Om 2st sover i dannes rum så är den ena gratis och den andra kostar 260:- per natt inkl, frukost på Johannesvillan.
Resa ner är ju fortfarande gratis från Gävle.

Ring lina å kolla så det går bra å inte krockar med annan som kanske ska ner.

Nu är det så bra allting och att hon nu har för lite att göra! Jag menar att förr så var det svårt att kunna snacka med henne ens en kvart på hel dag, men nu så har hon flera timma varje dag utan att ha nått att göra.

Så jasse å emil kan ringa lite stup i minuten tycker jag.
Eller va fan ring hela bunten vettja, är hon upptagen så trycker hon väll på lägg på knappen bara å ringer upp senare.

Får se om jag hinner iväg i tid med skrutthondan så kanske jag hinner ha emil lör-sön det tar ju bara drygt 3 timmar hem om man tar det lugnt.

Lördagkväll 4/4-08

Hej Hej!

Just nu är Lina nere på OP för en omläggning,alla värden ser fortfarande bra ut,levervärdet har sjunkit ännu mer :).
Ingen feber låg CRP.Allt är lugnt så ni inte funderar för att vi ej skrivit nå på ett tag.Hon tränar å kämpar på våran
Lina.

Kram Mamma

Byt musik,, djävla dansk hiphop hela natten!

Hehe, lyfte på ena hörluren å viska att ja skulle kolla på kistan efter läckage å hon sa - men byt musik!
Ja har lyssnat på djävla dansk hiphop hela natten!

Jag satt på Back Street Boys, hon ropa - men ge dig!
Hehe.

Startade mappen blandade mp3or som fick duga.

Magen såg bra ut, inte en droppe som börjat vandra nånstans under tejpen. Vac-pumpen låter som om grannen kör slagborrmaskin hela tiden, som förgylls då och då med ett kraftigt larmljud.

Nä nu går ja å knoppar.

Ring gärna och prata med lina helst mellan 08-10, ingen av er tror väll att det går att ringa henne men det går bra.
Tel: 073 691 58 83

På linas rum. 5 på natten. Vac-pump-vakt.

Dom e bra dom här vacpumparna motför alternativet.

Men fan va dom ska pipa å dona + läckagen.

Den här gången somnade hon om i stället för att bli tvärpigg sent på kvällen å vara uppe halva natten.

Vacpumpen (som man nu börjar begripa till fullo) har inga problem i sig,
det är bara när man inte lagt om helt tätt som den krånglar.

Det är helt enkelt inte 100% tätt på den ganska stora tejpytan på magen, gissar på minst 7 av 10 ggr är det så.
Den här gången var det så och vacen suger då in luft som sugs ut varpå vätskan blir skummig.
Då tror själva pumpen att behållaren är full fast den är nästan är tom. Den ser skummet s.a.s.

Jag böt ut 5 behållare på nån timme, dom rymmer 2,5 liter, jag gissar det var 4dl vätska i.

Frågade lina som köpte resonemanget (hon e ju klok å) så vi började tejpa lite planlöst å hoppades att nån luftficka skulle bli igentäppt. Efter det har jag bytt 1 beållare på 5 timmar. Så nått hål täppte vi igen.

Så jag har suttit som vac-pumps-vakt + att ja starta hennes bärbara med musik till hennes trådlösa lurar så hon slipper höra det eviga larmet från vac-pumpen. Tänkte att hon skulle vakna utvilad för en gångs skull å inte vara skittrött å sova halva förmiddan.

Ska smygväcka henne strax å ta en snabbkoll på magen så de inte e nått läckage, + byta behållare innan ja går å knoppar.

Så får danne rusa hit lite tidigt å hjälpa henne att sätta sig i rullstol eller nått.


Temp: Nej.
Värden: Bra.

på OP nu

Hej,Lelle ringde mig, så äntligen 17.15 fick hon åka ner på OP för omläggning.Så mest har hon legat å
vänta,och tränat förstås i 1 1/2 timme,kämpen våran :).

Hörs sen mamsen

Allt ser fortsatt bra ut. Omläggning i dag igen (läckage)

Värden å sånt ser fortsatt bra ut, lina ser friskare ut än på nått år!!!!!

Så nu krånglar omläggningarna i stället, jag tror det har varit omläggning och läckage typ 5 dar i rad nu?
Och att dagarna försvinner, typ att du ska in nu på morgonen för omläggning,,, vid 10 säger dom att det vart uppskjutet men snart så,,, vid 12 - akutfall kom, så vi får vänta lite till, och vid 15 åker hon ner, 17 på uppvak, 19 tilbaka, fortfarande sömnig efter op, och framåt 22.00 så är hon igång.

= Somnar 03,30 etc.

Dagens i-landsproblem?

Bara febern håller sig borta så är jag nöjd.

P.S. vi tar temp stup i minuten, 36.1 är väll medelvärdet gissar jag dom senaste dagarna.

RSS 2.0