Söndag

Hej mamma här, Lina är inte alls pigg. Jag skriver mer senare när jag orkar. Usch, vilket bakslag!!!

Mamma

Pappa här som fyller i med att säga att jag tror att carola menar Usch vilket bakslag hela gävleresan,
hon fick ju inget vatten i början i gävle, sedan har dom gett för mycket i stället så att hon ju ökade i vikt med 5-6kg.
Det har som jag fattar det starkt bidragit till att hon nu fått vätska i lungorna, som har gett feber.

Man styr nu upp det hela är jag övertygad, hon är nu feberfri sedan i morse har hon sagt till carola i dag.
 
Hon är på dialys i dag igen i dag för att få hjälp att bli av med överskottsvätska.

Så man kan säga usch vilket bakslag att åka till gävle, inte nog med 2 tokveckor i gävle, det behövs en vecka på sahlgrenska åxå innan hon är tillbaka till ett läge som hon var i innan hon for hem.

Kommentarer
Postat av: Silver Ängeln

Jag hade egentligen inte tänkt skriva mer i din blogg Lina utan hålla mig i bakgrunden men efter inläggen i Sahlgrenska vs Gävle osv, så gjorde det att jag bara var tvungen att skriva till dig & ALLA andra en sista gång, lite tänkvärt…OM SYNEN PÅ MÄNNISKAN

Det är få tillfällen i livet människan är så utsatt som när hon/han behöver hjälp & blir beroende av andra människor. I sjukvården tillspetsas detta, här kan den sjukes fortsatta existens vara beroende av andra människors skicklighet.

Inom all vård & behandling är tillfrisknande, förbättring, förändring eller upplevelse av välbefinnande också beroende av vårdgivarens attityd gentemot vårdtagaren, vilken styrs av vårdgivarens människosyn. Det är inte enbart medicinska & tekniska insatser som utgör grunden för goda konsekvenser av behandlingen. Hit hör också människan som utför behandlingen, & det sätt hon/han gör det på. I all vård & behandling är den enskilda människan (vårdpersonalen) en viktig faktor för behandlingsresultatet.

Varje människa är bärare av en människosyn. Alla övergrepp oavsett om det är inom familjen, vården osv är inte lika tydliga utan kan bestå i hårdhänt behandling som inte ger några synliga skador, nedsättande kommentarer & omdömen etc. Sådana handlingar är också uttryck för vederbörandes syn på människan. En människosyn är ett system av attityder som är förankrat hos en individ eller i en politisk ideologi, en behandlingsfilosofie, vårdprogram, behandlingsmetod etc. Hur varje människa kommer fram till sin syn på människan är svårt att beskriva. Människosynen kan förändras med ålder & erfarenhet. Det är inte säkert att en äldre dam/herre har samma syn på människan som denne hade som tonåring. Människosynen kan vara beroende av hur vi växte upp, vilken utbildning vi har, vad vi arbetar med & vilken livserfarenhet vi har. Den kan också vara beroende av om vi är friska eller sjuka, män eller kvinnor”.

Vi förmedlar våra tankar & känslor till andra människor inte bara via verbal kommunikation utan även via kroppsliga uttryck. Det är lätt att ljuga verbalt, men det är betydligt svårare att göra det kroppsligt

(Källa: Arlebrink, J, Grundläggande vårdetik –teori & praktik.)Ett råd till ALLA vare sig man jobbar inom sjukvården eller inte, det kanske är dax att vi börjar reflektera över våran egen människosyn.Sjuksköterskor bör läsa sin etiska kod, ICNs etiska kod för sjuksköterskor, jag tycker att andra inom sjukvården borde läsa den också, den finns att läsa på Svensk sjuksköterskeförening, SSF:s, hemsida alternativ vårdförbundets hemsida & läkarna (er tänker jag inte hoppa över) ni har era egna läkarregler som ni kanske borde läsa igenom. Ibland så behöver vi ALLA en påminnelse till lite eftertanke & reflektion över vårat yrke. Tyvärr så finns det en del som anser sig vara bättre än alla andra & säger sig inte behöva någon påminnelse. Ett råd till er eller rättare sagt alla som jobbar inom vården bör faktiskt reflektera om det är vården ni vill jobba med. Om ni fortfarande vill jobba inom vården så kanske ni endast behöver ett miljöombyte, vem som helst kan bli ”blind” av att arbeta på samma plats under flera år. Det kan ju vara så att tillslut ser man bara det man själv vill se eller så gör man endast det som gagnar en själv för att ta sig igenom sitt arbetspass. Att ta det säkra före det osäkra är inte alltid rätt i alla lägen pga att det är ju trots allt människor vi tar hand om. Ibland önskar jag att alla inom vården varit patient i en utsatt situation pga att det får en att reflektera på hur man själv vårdar de patienterna man ansvarar för.Sjuksköterskan har fyra ansvarsområden, som borde uppmärksammas okcså, likaså bör alla som jobbar inom sjukvården tänka på de områdena… Det är att främja hälsa, att förebygga sjukdom, att återställa hälsa samt att lindra lidande. Sjuksköterska & läkare samt annan vårdpersonal ni är ett team som skall jobba för att göra alla ovanstående områdena för er patient, glöm inte det.Tänkvärt också som står i ICN:s etiska kod för sjuksköterskor (den borde du läsa som skrev det om Lina & hennes pappa, likaså ni kollegor som vet vem det var som skrev det, ni har ett ANSVAR, speciellt kanske ni skall tänka på de 2 sista punkterna)..Sjuksköterskan skall

o behandla information, som individen ger, konfidentiellt samt använda sitt omdöme när informationen delges andra.

o ingripa på lämpligt sätt för att skydda enskilda individer, familjer och samhälle när deras/dess hälsa är hotad av medarbetare eller andra personers handlande.

o alltid uppträda på ett sätt som bidrar till yrkets anseende och främjar allmänhetens tillit.

(Källa: Svensk sjuksköterskeföreningens hemsida: www.swenurse.se )Många ser nog detta som en predikan men allt jag säger då är varsågod, det bjuder jag på…Jag läser att du inte är så pigg Lina, mina tankar går till dig & din familj. KÄMPA på Lina, ge inte upp (jag vill se fler bilder på dig gåendes i korridoren).Det känns skönt att du är i trygga händer nu hos de på Sahlgrenska. Sköt om dig../Silver Ängeln

2008-12-28 @ 14:34:42
Postat av: Fia & Jessicana

KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM! KRAM!

Kramar i massor till dig så att du snart blir piggare! :)

2008-12-28 @ 15:14:06
Postat av: Jonna (ponani)

Usch vad dom ska strula med dig gumman :-( Tycker det har varit strul nog förut från Gävles sida!? Fantastiskt att dom lyckas strula till allt igen..Men kämpa på Carro! du är ju trygga händer nu!

Tänker på dej!/Jonna

2008-12-28 @ 15:54:11
Postat av: suss

Kämpa på sötnosen!

2008-12-28 @ 21:16:51
URL: http://sussiessaga.blogg.se/
Postat av: maria

Hej Hoppas du blir bättre o slipper febern tänker på dig Kram från Maria

2008-12-29 @ 10:13:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0