Sahlgrenska vs Gävle sjukhus

När jag som anhörig anar att något är fel och jag till slut påtalar det och talar om vad jag tänker så svarar Gävle att - Nää det behövs inte eller så svarar man med total tystnad, eller vad du vill men ALDRIG att man säger jaa kanske ligger nått i det vi kan titta på det.


I Göteborg där tamefan hinner jag ALDRIG komma så långt att jag talar om vad jag tänker för dom har nyss gjort det redan!!


Dom 100 gånger jag tänkt på nått problem nere på sahlgrenska så har jag pratat med lina om det och hon har sagt vid 40 av dom 100 att jomen det kollade dom i går eller att dom kollade det i morse. Dom andra 60 har jag sagt till sköterska som har svarat att det stämmer och vi har åtgärdat det.


Men i Gävle där fattar dom ofta inte ens vad man menar och oavsett hur självklart det är så ska dom på trots verkar det inte hålla med, och absolut inte göra som man ber dom.

Typ kom inte här å lägg dig i.

Kan det vara så illa att man hade tagit hb snabbare om man kommit på det själv och att man satt sig på tvären för att jag tyckte det?


Jag menar, på sahlgrenska tar man hb på vätskan som rinner ut från magpåsen om den är blodfärgad.

Ja inte om det är lite grann å så men om det kommit lite mängder, man får då enkelt svar på om halvlitern är nästan bara blod eller nästan inget blod alls för det är ju svårt att se det.

Men i Gävle där har ca 5 sköterskor och 1 kirurg inte alls fattat vad vi pratat om och typ undrat hur man ska kunna göra det och framför allt varför och hennes pal kirurg menar att det ger inget!

Så sahlgrenska gör det för skojs skull då eller?


Kan det vara så att man har så pass kass iq att man inte fattar detta?

Till Gävles försvar kan man säga att det inte är vanligt att dom har patienter där det rinner ut vätska i behållare som kan innehålla både blod och annat. Där endera blöder man eller så blöder man inte s.a.s.

Man har sällan eller aldrig haft situation där det rinner vätska och blod in i behållare.

MEN vi förklarade ju!

Vi talade om att sahlgrenska gör det!

Vi förklarade fördelen med det som är att ni då får veta om litern som runnit ut är 1 eller 9dl blod!

Det är inte svårt, bara att vrida på kranen nertill på påsen och ta valfri mängd att skicka till labb!

Eller ta valfri mängd och ta ett snabbvärde i mannicken dom har!


Men nääe vi förstår inte vad du menar!!

Det går inte!

Det får läkare ordinera i så fall!

Det ger ingenting!

Och just ja hennes pal-läkare Torbjörn Tuvesson han hade ju även sagt att det är risk för infektioner om man gör det!!

Torbjörn DU TAR DET UR PÅSEN PÅ GOLVET!!! Du kan byta ut den och gå in i skölj rummet och ta vätska om du vill!!!!!

Finns ingen som helst risk för infektioner av att göra det!


Så åter till frågan, varför?

Trots ålder?

Korkade?


Jag tror det är en mix av dom 2.

Man har kass iq tyvärr, och man hatar att folk lägger sig i.


Tänk dig en långtradarchaffis som ska leverera 10 pall till 10 ställen och han levererar fel pall till 4 av dom 10.

Tänk dig bilverkstad där du lämnar in bilen och ber dom byta till vinterdäck + byta ut ljuddämparen där du får 3 vinterdäck och 1 sommardäck med löst hängande ljuddämpare.

Tänk dig ica affär där kassörskan tar fel betalt nästan varenda gång.

Både chaffisen, meken och kassörskan fick ju ganska snart se sig om efter annat jobb.


Kruxet är ju att tabbarna på Gävle sjukhus inte syns eller oftast inte märks.


Att anmäla funkar ju inte, man kan ju inte anmäla att dom inte tog hb, man kan inte anmäla att man inte gav vätska, man kan inte anmäla att sköterska satt droppet på dubbel hastighet.

Dom skulle inte ens öppna posten till slut ju.

Men samtidigt så är det ju så att den här fjuttfadäsen (som dom ser det) att sköterska satt dropp i för hög hastighet är ju mycket mycket värre än att meken glömde att skruva fast ljuddämparen och satt på ett sommarhjul.


Och det sköterskan gjorde får ju ingen alls veta, skulle man säga det till läkare så skulle han gäspa OCH man skulle bli ännu sämre bemött framöver. Och skulle han göra nått åt det så skulle lina efter 14 dar inte ha nån sköterska alls nästan.


Sedan är det ju så åxå att OM man i en framtid införde nått system så att alla fadäser kom fram/togs upp och resulterade i nått som det gör på både ica och åkeriet, då skulle det leda till kraftigt höjda löner inom sjukvården med högre skatter som följd eftersom att så många skulle få sparken.


Till alla er som INTE är bakom flötet och jobbar inom vården säger jag - stackare!

Huva va jobbigt att jobba med att vårda/rädda liv och veta att det är såhär.

Att vara kompetent sköterska och ha hant om lina och gå hem och bli avlöst av kollega man vet/anar är kass, fy vad jobbigt det måste vara, fast det är klart man kanske inte vet att hon/han är kass, man måste kanske vara patient för att märka det.


Nåväl sahlgrenska vann på knockout efter 2 sekunder i rond 1 (det tar ju lite tid att hinna till mitt cirkeln)


Lennart pappa till lina.


Kommentarer
Postat av: ??

oj oj oj...kanske man inte har tagit hb för att det spelar ingen roll vad det visar??? om man redan har blod i dropp så kan man inte ge mer för att det visar ett lågt hb, för det är ovesentligt!! ungefär som att springa och ta feben var 15 min för att man har feber, och patienten har fått alvedon, och febern sjunker. Har man blod i dropp så kan man inte göra mer, man kan inte ge mer än en viss mängd blod i taget, oavsett vad HB visar! men det borde ju du veta som utalar dig om det? samma sak med påsen på magen som blev utbytt trots att ni inte ville det som du sa? fast att långa samtal hade förts dagen innan, och ni sa att det var så bra för lina att slippa ligga och vänta på att personalen står med en peang i 3tim och pillar ut blod koagel, då är det väl bättre med en lucka som man öppnar och får ut allt med en gång? Sen är det väl inte konstigt att det är bättre att vara på en specialist avdelning där man har en egen sköterska, än att vara på en avdelning där sköterska har 8 andra patienter?

Lina är en underbar tjej, men hon skulle behöva en pappa som la sin energi på att vara pappa (och bete sig så) och inte spinga om kring som en tonåring och förtala folk, (inte så moget att kalla läkare och sköterskor för ruggugglor och säga att dom har damp,dessutom straffbart, för förtal ) lägg din energi på din dotter, och ha mer på fötterna innan du pratar.

2008-12-25 @ 20:30:25
Postat av: papps

Mitt svar till inlägget från ?? nedan.Oj, alltså hon hade inte blod i dropp! Det var ju det jag stred för att hon skulle få!

Trodde du att jag tyckte man skulle ta hb på henne samtidigt som hon fick blod!?!

Det är ju hur korkat som helst.

Hon fick INTE blod och man skulle vänta tills morgonen med att ta hb!!

När jag stått på mig så tog man till slut hb som var 62! Då fick hon blod!

Läs det jag skriver innan du kommenterar. (Det hör ihop med inlägget med rubrik otroligt.)Sedan är det en annan historia detta med att man inte tog hb på det som rann ut

men det undviker du att bemöta.Sedan fortsätter du svamla när du säger -

samma sak med påsen på magen som blev utbytt trots att ni inte ville det som du sa?

Jag har aldrig sagt det det var mamman som skrev det inlägget.

Sköterska föreslog det i samband med att jag skulle åka hem, lina halvsov då,

jag sa att det låter ju smart. Lina protesterade lite svagt. Jag for hem.

Ringde mamman nyss som sa att lina sagt nej. Så,,,.

Du säger att - fast att långa samtal hade förts dagen innan

Svar på det är att ett super kort samtal på ca 1 minut med mig SAMMA dag och hur långt samtal

med lina där hon sa nej SAMMA dag det vet inte jag (och jag tänker inte störa henne med sånt

här skitprat å svammel hon är nog nere).

När vi nu har ämnet magpåse i gång så kan jag passa på att tala om att ni i den vevan satt påsen

upp och ner! Så att hålet på påsen var uppåt! Som tur var åtgärdade ni det innan hon vaknade.Du fortsätter med att - Sen är det väll inte är konstigt att vara på specialist avdelning där man har egen sköterska, än att vara på avdelning där sköterska har 8 andra patienter?

Svar: Näe. Har aldrig sagt nått annat så,,,. Nu har dom kanske 3 patienter i var och kanske 5-6 i var på nätterna men framför allt så har dom iq hela bunten och det växer inte ut horn på dom om nån undrar nått.Sedan resten av det du skriver att jag ska lägga energi på att vara pappa = svar Först å främst som förälder där ens barn är i en livshotande miljö då jobbar i alla fall jag på att hålla henne vid liv.Du fortsätter med att jag inte ska springa omkring som en tonåring,,, förtala, omoget, ruggugglor, damp, förtal, straffbart,,.

Nu är det ju så att du har gjort bort dig totalt eftersom att alla saker du tar upp är helt felaktiga och rent svammel.

Alla som läser det du skrivit inser ju det. Du har ju inte en siffra rätt.

Att du har mage att efter allt tok som hänt på Gävle sjukhus komma med ett inlägg som dessutom inte stämmer alls.

Och du vågar inte skriva ditt namn. Fegt.

Dessutom avslutar du med att jag ska ha mer på fötterna innan jag pratar, jag har ju täckning medans du inte har något alls på fötterna.

Din fega papp skalle.Vad gäller straffbart för förtal så svarar jag, varsågod det skulle jag se fram emot, kanske lite av erat tok kom i dager då.

Eftersom din nivå är så pass låg (inte en siffra rätt ju) så kommer jag fortsättningsvis radera såna här oerhört korkade inlägg.Ser åxå att det är samma ip-nummer som på inlägget om säng där du även där tydligen inte var läskunnig.papps

2008-12-25 @ 22:05:33
Postat av: Sussi

Heja Lennart!

Och vrf kan man inte skriva vem man är?

Larvigt!Sussi

2008-12-25 @ 23:16:22
Postat av: Sebbe

Exakt, anonyma människor är fega människor, vågar man inte stå för sin åsikt så ska man hålla den för sig själv! Stå på dig lelle!

2008-12-26 @ 12:59:01
URL: http://www.jaxxusinc.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0