Hur mår tarmen?

Vill börja med att säga att INGET av det jag nu säger är kritik.

Men om jag måste välja ordval så att man inte kan missuppfatta nått som kritik då tar det för lång tid att skriva detta å klockan e 02.06 nu torsdag 27e mars.

 

Var hos lina till 20 ca, elin gick dit å var där till 23, lina tyckte ja skulle komma, gick dit till 23,50.

Gick därifrån 01.45.

 

Hon ser frisk ut.

Ingen temp alls. (36,8)

Och om 35 timmar vill man ta bort tarmen,,,,

 

På förra tarmen så gav den feber och annat efter avstötning, vi håller tummarna, det kan vända sa man. På denna som inte ger feber alls säger man vi måste ta bort den.

 

1 problem är läckan mellan 12-finger och tunntarm men det har ju inget med avstötning att göra.

 

1 är att den blödit. Men har den det? Det rann ju blod i magsäckens slang förut, har det verkligen inte blödit i magen? Har tarmen blödit så pass att det vandrat uppåt till magsäcken?!

Innan tisdan 11e mars så blödde hon inget alls, direkt efter att man tagit små köttbitar från tarmens insida så fanns det lite blod i stomipåsen, sedan så kom det blod varenda dag. Råkade det bli så bara eller? Och hon fick som vanligt sitt blodförtunnande stick i benet + dialysmaskinen som man ger extra blodförtunnande bara för att det har man när den går + att hennes koaguleringsvärde inte va på topp.

Jaja men vafan om det blödit från tarmen där man tagit köttbitarna så kan ju inte det rinna ut i magens slang, man tar ju i änden på tarmen å 7 meter uppåt är magsäcken. Så det håller inte.

Men å andra sidan att det ska vara logiskt att en nyss frisk tarm ska blöda såpass att den svämmar över upp till magsäcken! Nää magsåret har ju såklart blödit. Varför inte?

Kortison i massor kvällen innan blödandet tog fart, dialysmaskin etc, + stressen att få veta allt om avstötning + hål + CIVA.

Kom ihåg att det blödde rejält från slangen som kommer från skarven mellan 12-fingertarm och tunntarm, några dl på nån timme tills Markus kom och sydde ett stygn och blödandet slutade, hur många dl han det blöda där dagarna innan och vart rann det blodet?

 

Kan även resonera såhär, säg att det var en rejäl avstötning. Så rejäl att hela tarmen blödit, och hål uppkommit. Jamen då borde hon väll ha haft 38,2 stup i minuten? Och inte 36,7 HELA TIDEN!

Hon har ju varit totalt feberfri från 11e mars tills i dag?

(förutom 38,0 nån timme med värmetäcke på och dialys av + febern nyss som av allt att dömma

berodde på lungorna.)

Kan det vara möjligt att hon har en tvärkass tarm som är nära att haverera och samidigt vara helt feberfri med kanonbra värden?

 

Skillnaden mella denna och förra är ju att den förra tycktes må dåligt och gav feber men hade inga hål. Nuvarande tycks må skitbra men har hål!

 

Vore det inte för hålen så skulle man vara ganska nöjd i dag.

 

Börjar det närma sig att det mest logiska är att försöka förstå varför det blev hål på denna och inte på den förra. Tänk om det är så att natten med krånglande vac-pump ställde till det? Kanske det var hål i den förra och man inte såg det? Etc, etc, etc.

 

Annars så tänker jag att - ok den här fick en värre avstötning motför den förra. Men tack vare att den var så rejäl så att det blev hål så får hon inte ens minsta lilla temp! För att ALL dynga tarmen avger sugs ut ur hålen och in i vac-pumpen. Ja eller hur...

 

Nääe den avger ingen dynga alls för den mår inte speciellt dåligt tror jag.

Den kanske fick okt 3 för sent och håller på att sakta men säkert bli sämre, men det märker man ju framöver om det börjar bli temp stup i minuten. lite is i magen va?

 

Så att ta bort denna när den inte ens ger temp över 37,3 FEMTON DAR I RAD det känns korkat.

Den förra gav temp stup i minuten utan att man tog bort den.


 

Gonatt 03,51


Kommentarer
Postat av: Jessica

Vad ska man säga?
Hajjar resonemanget helt och hållet.
Bara att hoppas dom vet vad dom gör!

Lina, kämpa på. Du är världens bästa!
PUSS

2008-03-27 @ 08:44:17
Postat av: mormor o morfar

hej lina vad du är duktid våran tuffing kämpa på puss o kram mormor o morfar

2008-04-10 @ 09:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0