Från pappa Lennart

Vill inte att Silver Ängelns inlägg kommer långt ner på sidan så jag lägger in mitt långa inlägg som en komentar till detta inlägg. Papps.

Kommentarer
Postat av: papps

Kan inte hålla mig jag heller hehe, tänkte lägga in det här som inlägg men då kom silverängelns kloka inlägg som gjorde att jag lägger in det som kommentar så att ängelns inlägg får ligga överst.Vill börja med att förtydliga att jag varken sprungit runt eller kallat någon för rugguggla eller sagt till någon att han/hon har damp.

Jag har i bloggen kallat sköterska/or för rugguggla, jag har i bloggen skrivit att jag svarade lina att jag lär leta rätt på läkarn din, han har ju damp fan.

Jag har inte svurit eller kallat nån för nått på sjukhuset.Jag borde kanske men så pantad e jag inte. Hade jag gjort det så hade lina fått ännu sämre vård.

Jag tvingas knipa käft för att undvika att lina skadas.

I vissa lägen tvingas jag öppna käften för att lina inte ska skadas av att man inte gör rätt.

Förr i tiden när jag var blåögd och trodde att nästan alla nästan alltid gjorde rätt inom vården, ja då var jag tyst nästan oavsett vad som hände. Men nu så är ju blåögdheten sedan länge borta.

Vi har ju fått bevisat om och om igen att vi oftast haft rätt.

Vi har fått det bevisat genom andra läkare på andra sjukhus.

Min respekt är nästan helt borta för er i gävle.

Redan på 111 kom vi fram till att det är säkrare att vara hemma för då kan man åka in till akuten i stället för att ligga på ett rum med sköterskor som inte vågar? ringa läkare.

Vi fick detta bekräftat på 112an.Till alla som inte vet hela historien så vill jag säga att det började maj 2005, efter iva på karolinska och iva gävle så vart det hösten 2005 kirurgavdelning 111 på gävle, nästan bara tok, respektlösa griniga sköterskor dom flesta. (Ta inte åt er nu ni ca 20% som var bra) gav fel dropp som nästan tog livet av henne, knappt nån läkare som rondade. Riktig mardröm inte bara för lina.

Kom till sahlgrenska där man styrde upp det hela.

Dåvarande pal läkare oskar van del var kass och sällan närvarande.

Han har vi anmält men han svarade inte på delgivningen i tid så det las ner.

Nån lena walen eller wahlin bidrog starkt till att hon närapå dog men oskar var hennes pal så,,.

Hennes nuvarande pal är torbjörn tuveson, han har jag mailat 2006 utan att fått något svar.

Jag har ringt många ggr förut och lämnat meddelande utan att få svar.

Hemsjukvården var det ständigt problem med att dom inte fick svar av torbjörn på frågor.

Mamman och lina tjatade ju i början om att hon behövde vätska på 112an, man skulle höra med torbjörn sa man men han svarade aldrig. Och ingen vätska fick hon, men blodtrycksfall av uttorkning det fick hon.

Nu är det ju så att vi frågade om torbjörn kunna ta över pal efter oskar van dels megafuckup så vi har känt att vi inte kan klaga så mycket eftersom vi har valt han s.a.s. Men va fan de här går ju inte.

Självklart kan inte du ha hant om henne, då e ju brorsan Danne mycket bättre.I skrivande stund slås jag av att lina kan ju inte ha någon på gävle som pal, hon kan heller aldrig vistas där..... Ja det skulle vara på iva i så fall med sahlgrenska som styr på distans.Till hövdingen ulf öhrnvall (tror jag han heter) dig pratade jag med på telefon + att du läst brevet jag då skrivit, du sa många många ggr att – Vi gör allt vi kan, alla vill henne väl, tro inget annat etc.

Till dig vill jag säga att jag har aldrig nuddat vid tanken att någon inte vill henne väl.

Och att du måste se över din verkstad, den funkar inte, tillsätt en tjänst, sätt upp klagolåda på varje våning + entré + vid hissarna på varje våning etc med förtryckt A5 där man kortfattat och anonymt

(om man vill) kan tala om vad som hänt, när etc. Så får ni följa upp varenda klagomål.

Nu kostar det ju lite initialt men redan efter nån månad så går ni i vinst på att ha gjort det.

Det borde även stå ett 020 nummer att ringa och ställe att gå till på området.

ALLA skulle tjäna på det.Åter till 112an, varför avskyr ni att nån undrar nått?

Om ni tog temp och man frågade så svarade ni att den var lite hög.

Ehh vad innebär det? Ja att den var högre än normalt! Hur hög var tempen? Då fick man veta.

När ni kollade sockret och man fråga så var det samma visa där.

Vad är det som gör att ni inte vill berätta nått? Man får ju dra det ur er för att få svar.

Och varför är sköterskor så rädda för läkare?

Är det dom som bestämmer deras lön? Är det dom som bestämmer om dom får jobba kvar?

Jag menar dels så när lina började blöda så skulle man avvakta!!

Jag stred lite och till slut på kvällen så kontaktade man läkare.

Han ordinerade vätska och hb koll som visade på låga 92.

(Och att ny hb skulle tas på morgonen fick jag veta på natten)

Några timmar senare när hon blödigt ca 1,5 liter EFTER att han varit där så menade jag att hon skulle få blod och att man i vart fall skulle kolla hennes hb på nytt.

Å då svarade den rugguggla utan att lyssna klart på mitt argument som var just mängden och att färgen blivit klart mer blodlikt att nej det ska vi inte han har bestämt att det ska göras på morgonen.Var hennes främsta mål då att INTE göra som jag tyckte?

Eller var hennes främsta mål att INTE störa läkaren?

Eller var hon bara för pantad?

Som tur var var ju den andra sköterskan både snäll och klok och hon höll inte med ruggugglan och hon ringde läkaren, nu hade ju han en dampattack så svaret var så korkat att jag gick för att prata med han och då svischade det till så var han på avdelningen och han gav sig till slut och tog hb som visade på 62!!! Och då fick hon blod.

Detta har hänt, det är sant! På gävle sjukhus nyss i julhelgen.Efter mer än 3,5 år där jag, Carola, Danne, m.fl varit på både intensiven på karolinska, intensiven på gävle, intensiven sahlgrenska, avd 111, avd 112, avd 20 sahlgrenska och varit med i vården s.a.s. Vi har ofta gjort sånt som sköterskor normalt gör, vi har varit där nästan dygnet runt, vi har träffat hundratals läkare, varit med på operation, etc, etc. Vi har så enormt mycket erfarenhet.

Så tro mig uffe när jag åter säger följande:

Skaffa klagolådor + 020 nummer + ställe att gå till = lösningen för att bli av med alla rötägg och tro mig uffe du har en drös som inte platsar som vare sig bilmek, tradarchaffis eller kassörska.

Hur ska lina kunna vara i gävle innan hon genomgått ny transplantation?Jaa jag ser många alternativ.

Ett är att hon åker hem var 4e 5e eller 6e vecka och åker raka spåret till mammans lgh, och hemsjukvården tar hant om henne och det kommer gå bra bara dom dels lyssnar på lina och har dialog med sahlgrenska. Och efter 4 dar eller nått sånt åker hon tillbaka till sahlgrenska.Annat är att sköterska följer med henne hem, om lina behöver omläggning på sin 4-dagars resa så åker hon och sköterskan in och gör omläggningen.Annat är att hon framöver skulle kunna vara iva patient i gävle men som oftast är hemma hos mamman med hemsjukvård till hjälp men kanske besöka iva minst 1 dag i veckan för provtagning o dyligt. Det sistnämnda blir väll för dyrt för uffe men å andra sidan vad kostar det nu.Men helt uteslutet är ju att hon läggs in på kirurgavdelning oavsett vad.

Blir hon väldigt dålig då är det raka spåret till sahlgrenska som gäller.Papps

2008-12-28 @ 20:32:23
Postat av: Robb

Hej Carro. Jag vill önska ett Himla Gott Nytt ÅR och hoppas på att 09 kommer bli ett bra år med massa goda saker bara!Puss o kram

2008-12-29 @ 11:01:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0